PlayStation 5 s-a vândut mai bine decât Xbox Series S/X în prima săptămână de disponibilitate

PlayStation 5

După câteva săptămâni de la debutul consolelor de nouă generație Sony și Microsoft, iată că avem și primele cifre legate de vânzări. Descoperim prin intermediul celor de la VG Chartz faptul că PlayStation 5 s-a vândut mai bine decât Xbox Series S/X în prima săptămână de disponibilitate pe piață.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Suntem informați că în ciuda lansării în etape a celor de la Sony, consola PlayStation 5 a generat mai multe vânzări decât cele două console rivale Xbox Series S și Series X. Se estimează faptul că în perioada 8-14 noiembrie Sony a vândut la nivel global un număr de 1.483.910 console PS5.

În prima săptămână de disponibilitate pe piață a noilor console, Microsoft a reușit să vândă global 1.345.386 console Series S/X. Ce trebuie menționat este faptul că noile console Xbox au fost lansate global pe 10 noiembrie. Sony pe de altă parte a împărțit lansarea în 2 etape. Inițial consola a ajuns în Japonia, America de Nord, Australia, Noua Zeelandă, Singapore și Coreea de Sud pe 12 noiembrie.

PlayStation 5

Valul 2 a cuprins și România și lansarea a avut loc pe 19 noiembrie. Potrivit cifrelor mai sus menționate, Sony a vândut cu 138.524 console mai mult decât Microsoft în prima săptămână de disponibilitate. Cu toate acestea și MS a înregistrat un record, reușind să vândă mai multe console Series S/X decât la debutul lui Xbox One. Apropo de disponibilitatea acestor noi console, în continuare achiziția unui PS5 este destul de complicată.

Xbox Series X/S

Am văzut cum Altex a realizat o tombolă pentru a oferi șansa clienților de a achiziționa un PS5. Am aflat recent și faptul că Sony și Microsoft ar urma să suplimenteze stocurile de console până la final de an, dar asta rămâne de văzut.

Disponibilitate PlayStation 5:

Stocurile de pe plan local s-au terminat. Cei dornici să cumpere o consolă PS5 sau Xbox trebuie să plătească aproape dublu dacă și-o doresc. Doar pe OLX le mai găsiți momentan.

Visits: 32