Razer Tomahawk a debutat oficial – PC de gaming compact și modular

Razer Tomahawk
Razer Tomahawk a debutat oficial – PC de gaming compact și modular

Razer a prezentat primele sale prototipuri de desktop-uri modulare în cadrul târgului tehnologic CES 2020. Aflăm astăzi că Razer Tomahawk, primul computer modular de gaming al companiei, a debutat oficial.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Razer Tomahawk este versiunea finală a ceea ce a prezentat Razer în cadrul CES 2020, care a avut loc în ianuarie (detalii aici). Acesta are o carcasă cu design minimalist și integrează două sloturi PCIe. Unul este pentru o placă video de desktop, iar celălalt pentru o placă NUC Element de la Intel. Aceasta din urmă conține componentele pentru ca PC-ul să fie funcțional.

Modulul NUC include un CPU Intel Core I9-9980HK (Coffee Lake), 16GB de memorie RAM DDR4, un SSD NVMe cu capacitatea de 512GB și un hard disk de 2TB.

Razer Tomahawk

Acest procesor i9 este genul de CPU regăsit pe laptop-urile de gaming high-end. Cu toate acestea, se poate dovedi o problemă destul de mare când vine vorba de upgrade. Memoria RAM și stocarea sunt interschimbabile, însă procesorul este lipit de modulul NUC.

În schimb, Razer Tomahawk suportă GPU-uri full-size cu o dimensiune maximă de 320 x 140 mm. Este disponibilă și o variantă care integrează o placă nVidia RTX 3080 Founders Edition. Carcasa este fabricată din metal, măsoară 210 x 365 x 150 mm, cu un volum total de 10L, include o sursă de 750W și răcire activă.

Pe partea de conectivitate, computerul dispune de 4 porturi USB-A 3.2 și două porturi Thunderbolt 3. De asemenea, avem conectivitate Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.0. Razer declară că dimensiunile sale compacte îl recomandă ca PC destinat competițiilor de gaming.

Din păcate, prețul pentru Tomahawk este destul de mare. Modelul de bază costă 2.400 de dolari și ajunge până la 3.200 de dolari pentru varianta cu RTX 3080 la bord.

Visits: 34