Playstation 5 primește o disecție din partea iFixIT – Ușor de întreținut, greu de reparat

Playstation 5 primește o disecție din partea iFixIT – Ușor de întreținut, greu de reparat

Playstation 5, ultima inovație în materie de console de la Sony, a primit recent o disecție marca iFixit. Cu toate că în trecut a primit o disecție oficială din partea Sony, astăzi aflăm cât de ușor se întreține consola și cât de ușoară este reparația acesteia.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Mulți fani au fost surprinși de dimensiunea consolei la primire, fiind mult mai mare față de Playstation 4. Iată că dimensiunea sa este justificată, ascunzând multe sub carcasă. Vedem în clipul de mai jos că aceasta are elemente concepute pentru o întreținere simplă. Totuși, în cazul unei eventuale defecțiuni, va fi mai greu de reparat.

[embedded content]

La fel ca în cazul lui PS4, este recomandată întreținerea regulată, ștergerea prafului din interior. Din fericire, vedem în clip că Sony a simplificat procesul. Conform dezmembrării, accesul la compartimentul de stocare este facil, iar praful se poate șterge destul de rapid.

Îndepărtând carcasele laterale, se poate accesa locașul SSD-ului, porturile și ventilatorul. Există totuși și vești proaste. Conform disecării, ventilatorul este fixat cu șuruburi de siguranță, greu de accesat și schimbat. SSD-ul este accesibil, fiind fixat cu șuruburi cu cap Philips.

De remarcat că și unitatea optică este ușor de scos. Totuși, când vine vorba de înlocuirea acesteia, probabil nu va funcționa. Este un caz similar cu Touch ID-ul de pe vechile iPhone-uri. Noua unitate optică ar trebui să folosească circuitele originale. Chiar dacă se reușește acest lucru, nu avem garanția că va funcționa.

Astfel, se remarcă faptul că upgrade-urile simple și mentenanța sunt ușor de realizat pe Playstation 5. Cu toate acestea, când vine vorba de reparații mai complicate, șuruburile de securitate, prezența metalului lichid pentru răcirea consolei și limitările software vă pot sta în cale.

Pe lângă clipul de mai sus, găsiți un material detaliat pe site-ul celor de la iFixit.

Visits: 35