Directorul financiar Apple, Luca Maestri și Jony Ive, au fost nominalizați pentru funcția de CEO Ferrari

Directorul financiar Apple, Luca Maestri și Jony Ive, au fost nominalizați pentru funcția de CEO Ferrari

Se pare că Jony Ive, dar și Luca Maestri, directorul financiar Apple, au fost nominalizați pentru postul de CEO Ferrari. Ultima dată când auzeam despre Jony Ive aflam că acesta va colabora cu Airbnb pentru proiectarea de noi produse și servicii în cadrul companiei.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Fostul CEO al Ferrari, Louis Camilleri, a părăsit compania săptămâna trecută din motive personale. De atunci au apărut potențiali succesori, printre care s-ar afla Maestri și Ive. Alte zvonuri spun că fostul director executiv al Vodafone, Vittorio Colao, s-ar fi aflat și el pe această listă. Reuters declară însă că o sursă apropiată lui Colao a clasificat informația ca fiind “fără temei”.

Rămâne de văzut dacă Maestri sau Ive ar fi interesați de o asemenea poziție. Maestri este Director Financiar Apple din anul 2014. Anterior acesta a fost controlor corporativ al companiei. Ive a părăsit compania în 2019 pentru a-și crea propria afacere axată pe design-  LoveFrom. Apple a declarat atunci că va rămâne unul dintre principalii clienți ai lui Ive.

Nu este nemaivăzut ca directorii Apple să fie numiți ca potențiali candidați pentru o funcție de CEO. De exemplu Johni Srouji, șeful producției de cipuri Apple, ar fi fost pe lista candidaților pentru funcția de CEO Intel în 2019. Postul a fost însă ocupat de Bob Swan.

Visits: 58