Amazon Luna este disponibil pentru un număr limitat de terminale Android

A
Amazon Luna este disponibil pentru un număr limitat de terminale Android

Serviciul de cloud gaming Amazon Luna încă se afla în stadiul early access, însă compania a hotărât ca acesta să fie disponibil doar pe Fire TV, PC, Mac și dispozitivele iOS. Iată că începând de astăzi, Luna vine pe Android, însă doar pentru câteva dispozitive compatibile.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Utilizatorii vor trebui să îndeplinească câteva cerințe minime pentru a accesa serviciul pe Android și să dețină unul dintre terminalele compatibile. În acest moment, Luna este compatibil cu doar 21 de dispozitive Android. Astfel, doar câteva dintre terminalele Google, OnePlus și Samsung pot accesa serviciul.

Potrivit 9to5Google, Luna afișează o eroare dacă încercați să rulați serviciul după un dispozitiv incompatibil. Pare însă să funcționeze și cu câteva modele care nu se află pe listă, inclusiv Galaxy Note 20 Ultra.

Totuși, e greu de spus dacă serviciul este compatibil cu un dispozitiv anume. Aparent Luna nu funcționează încă pe Galaxy Z Fold 2, ceea ce înseamnă că nu are legătură cu data la care terminalele au fost lansate. Vestea bună este că Amazon a anunțat că mai multe dispozitive vor fi curând suportate. Mai jos avem și lista cu terminale compatibile:

  • Telefoane Google: Pixel 4XL, Pixel 4a / 4a 5G, Pixel 5
  • Telefoane Samsung: Galaxy S10 / S10+, Galaxy Note 10 / Note 10+, Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra, Galaxy Note 20
  • Telefoane OnePlus: OnePlus 7, 7 Pro, 8, 8 Pro, Nord, 7T, 7 Pro, 7T Pro 5G

Terminalele trebuie să ruleze cel puțin Android 9 și să dispună de o viteză de internet de minim 10 Mbps. Totodată, utilizatorii trebuie să folosească browserul Chrome versiunea 86 sau mai nouă. La fel ca pe iOS, serviciul Luna rulează pe Android în stare PWA (progressive web application) și nu printr-o aplicație nativă. Nu este încă clar dacă asta se va schimba. Serviciul încă se află în stadiul early acces și costă doar 6 dolari pe lună.

Visits: 54