Apple Car s-ar lansa în 2024 și ar veni cu baterii dezvoltate pe o nouă tehnologie

Apple Car s-ar lansa în 2024 și ar integra baterii dezvoltate pe o nouă tehnologie

Zilele trecute scriam despre Project Titan, proiectul Apple legat de automobile, care continuă sub conducerea executivului Apple AI, John Giannandrea. Încă nu cunoaștem pe ce se concentrează proiectul, dar pare-că Apple plănuiește lansarea propriului vehicul electric.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit unui nou raport Reuters, Apple plănuiește lansarea vehiculului său electric în 2024. Două surse din interior explică faptul că Apple a progresat suficient de mult din punct de vedere al software-ului încât să dezvolte un vehicul electric. Cunoaștem și faptul că în 2019, Apple a concediat 200 de angajați din Project Titan pentru a se focusa pe software.

Totuși, dezvoltarea și furnizarea de automobile nu este o sarcină atât de ușoară, chiar și pentru Apple. Încă sunt șanse ca compania să dezvolte un sistem de conducere autonomă. Posibil ca vehiculul doar să existe sub brand Apple, dar să fie construit în parteneriat cu o altă companie de automobile.

O nouă tehnologie pentru baterii și senzori LiDAR

Ce este însă mai interesant, pare-că Apple lucrează la o nouă tehnologie pentru baterii. Aceasta se numește “nanocell” și ar urma să ajungă pe aceste vehicule electrice. Noile baterii ar ocupa mai puțin spațiu, iar compoziția chimică este diferită. Se pare că Apple testează LFP (Lithium Iron Phosphate), care ar fi mai puțin predispuse supraîncălzirii față de bateriile lithium-ion. Acestea ar oferi și o autonomie mai mare automobilelor electrice.

Cât despre sistemul de conducere autonomă, acesta ar folosi senzori LiDAR, ca cei folosiți pe noul iPhone 12 Pro Max și ultima generație de iPad Pro. De această dată însă mai mulți senzori ar fi folosiți pentru a calcula distanța.

Raportul mai menționează că Apple plănuiește ca produsul să fie lansat în 2024. Situația de natură pandemică ar putea totuși să aducă întârzieri. Prin urmare, nu se știe exact dacă va fi o mașină construită chiar de Apple sau un sistem de conducere autonomă instalat pe o gamă de automobile deja lansată. Încă este posibil ca automobilul să intre pe piață ca brand sub umbrela altei companii.

Visits: 70