Oamenii de știință din NASA demonstrează „teleportarea cuantică” pe distanțe lungi pentru prima dată

Oamenii de știință ai NASA, Caltech și Fermilab au realizat teleportarea cuantică la distanță
Oamenii de știință au demonstrat pentru prima dată „teleportarea cuantică” la distanță – transferul instantaneu al unităților de informații cuantice cunoscute sub numele de qubiți.
Qubitii au fost transferați mai rapid decât viteza luminii pe o distanță de 27 de mile, punând bazele unui serviciu de internet cuantic, care într-o zi ar putea revoluționa calculația.
Sistemele de comunicații cuantice sunt mai rapide și mai sigure decât rețelele obișnuite, deoarece folosesc mai degrabă fotoni decât coduri de computer, care pot fi sparte.
Într-un internet cuantic, informațiile stocate în qubits (echivalentul cuantic al biților computerului) sunt transferate, sau „teleportate”, pe distanțe mari prin încurcarea.
Încurcarea este un fenomen prin care două particule sunt legate astfel încât informațiile partajate cu una să fie împărtășite cu cealaltă exact în același timp.
Teleportarea cuantică, este transferul stărilor cuantice de la o locație la alta.
tehnologia ar putea face parte din computerele cuantice care ar putea furniza mai multă putere decât cele mai avansate supercomputerele noastre.

Disclaimer privind drepturile de autor
Conform secțiunii 107 din Legea drepturilor de autor din 1976, se acordă „utilizare loială” în scopuri precum critici, comentarii, știri, predare, bursă și cercetare.
Utilizarea loială este o utilizare permisă de statutul dreptului de autor care, altfel, ar putea fi o încălcare. Utilizarea non-profit, educațională sau personală indică echilibrul în favoarea utilizării corecte.
*** Pentru chestiuni legate de drepturile de autor, vă rugăm să ne contactați la sumoninfosec@gmail.com

 

 

 

Visits: 93