EDUboost – Un podcast educativ, lansat de echipa A FOST ODATA

Statisticile lovesc din nou. 30% dintre romanii cu varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani asculta podcast-uri. Nimic neobisnuit, avand in vedere popularitatea conceptului si avantajele pe care acesta le ofera. Divertisment, live readings, comentarii si mult continut pe o sumedenie de teme.

Cu toate acestea, s-a constatat o lipsa a podcast-urilor pentru copii. In oceanul de materiale de pe diferite platforme, cei mici nu prea au parte de continut educativ, raportat la varsta lor. Echipa A FOST ODATA are solutia! La finalul unui an atat de complicat, copiii vor „gasi” un dar tocmai bun de ascultat „sub brad”:  EDUboost, o serie de podcast-uri ce vizeaza teme precum bunatatea, mediul, voluntariatul si implicarea sociala, cum ne raportam la persoanele cu dizabilitati dar si educatie finaciara.

Cu totii ne-am confruntat candva cu dificultati in a intelege un anumit subiect. Fie ca este vorba de o carte, de o teorie sau pur si simplu de regulile unui joc, mai mult ca sigur ca foarte multi dintre noi au avut parte de ajutor de la YouTube, Wikipedia sau de la podcast-uri. De aceea, nici copiii nu ar trebui sa fie straini de materiale usor de inteles. EDUboost transforma concepte aparent complicate, de educatie civica, in materiale explicate pe intelesul celor mici in format audio.

Podcast de buna crestere

Primul episod propus de EDUboost discuta un concept destul de greu de ilustrat in cuvinte, dar care ne pune des pe ganduri: bunatatea. Cu ajutorul personajelor din „Povestea puiului de balaur”, copiii vor patrunde intr-o lume imaginara moderna in care balaurii merg la serviciu, iar puii isi castiga independenta cu ajutorul lui Mos Craciun. Textul ii apartine scriitoarei si jurnalistei Ioana Baldea Constantinescu, iar vocile care le dau viata personajelor din Codrul Inghetat le apartin Petrei, Anei si lui Valentin Panduru.

Pentru noi, EDUboost este un pas inainte catre un continut modern, pe placul copiilor. Podcast-urile sunt atat de frumos ilustrate sonor incat o sa isi doreasca si parintii sa traga cu urechea – un motiv in plus de reuniune acum, de sarbatori.Mariuca Mihailescu

In fiecare luna, pe site-ul echipei , copiii, parintii si cadrele didactice vor descoperi cate un episod nou din EDUboost. Autorii textelor sunt scriitori, jurnalisti, psihologi, artisti care scriu cu drag pentru copiii de 6-10 ani. Rezultatul? Cei mici se vor bucura de avantajele acestui tip de continut: educatie prin joc, posibilitatea de a face mai multe lucruri in acelasi timp, dezvoltarea creativitatii, dezbateri cu cei dragi pornind de la o multime de subiecte interesante.

EDUboost este pus la dispozitia profesorilor, parintilor si copiilor atat sub forma de stream, cat si ca download. Acesta vine si ca podcast pe platformele iTunes si Spotify, fiind sustinut de Raiffeisen Comunitati inca de la prima idee.

Visits: 47