Canon a patentat un gimbal cu cameră integrată și sistem de obiective interschimbabile

Canon
Canon a patentat un gimbal cu cameră integrată și sistem de obiective interschimbabile

Există multe dispozitive de tip gimbal pe piață, deși multe dintre ele necesită o cameră separată pentru a funcționa. DJI a fost prima companie care a oferit un gimbal cu o cameră integrată. Totuși, DJI, asemeni Huawei și altor companii chineze, a ajuns recent pe lista neagră a Statelor Unite (detalii aici). Aflăm astăzi că Canon a patentat un nou gimbal cu cameră integrată, care prezintă un sistem de lentile interschimbabile.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Informațiile vin prin intermediul Canon News, care au descoperit un nou patent al companiei. Pare-că aceștia lucrează în prezent la un nou gimbal cu cameră integrată. Totuși, Canon nu încearcă să copieze un Osmo Pocket, ci să introducă un nou sistem care permite schimbarea obiectivului. Acest lucru poate fi destul de riscant, întrucât lentilele principale, wide-angle sau zoom nu sunt tocmai cele mai ușoare. Acest fapt poate afecta stabilizarea gimbal-ului, așa că Canon trebuie să vină cu o soluție ingenioasă.

Camera dispune de un mecanism pivotant care permite senzorului și monturii obiectivului să comute cu ușurință între modul de captură clasică și cel selfie. Designul oferă câteva avantaje față de o cameră tradițională, mai ales când vine vorba de vlogging. Gimbal-ul prezintă un ecran fix, prin care utilizatorul poate vedea și ajusta imaginea inclusiv la captura selfie. Un avantaj al acestui tip de cameră ar fi că putem folosi un obiectiv Full-Frame pentru captura cinematică. Rămâne totuși problema stabilizării, întrucât în brevet nu apare nici un fel de tip de mecanism de stabilizare.

Un alt dezavantaj ar fi portul pentru conectarea unui microfon extern. Potrivit designului prezentat în imagini, acesta ar deveni inutilizabil. Totuși, Canon News spune că producătorul a mai depus câteva brevete pentru același design. Se pare că Canon chiar dorește să lanseze un astfel de aparat, doar că form-factor-ul nu este încă confirmat.

Visits: 52