LG pregătește televizoare QNED 8K ce adoptă tehnologia Mini LED; Le vedem în cadrul CES 2021

QNED

Finalul de an aduce și detalii despre ce ni se pregătește pentru 2021 din partea producătorilor tech. LG este una dintre companiile care va dezvălui anul viitor o nouă serie de televizoare intitulată QNED 8K. Aceasta va adopta tehnologia Mini LED și vorbim despre modele poziționate în zona high-end de preț și dotări.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit informațiilor ajunse în online, se pare că LG va lansa aproximativ 10 modele din seria QNED. Acestea vor avea rezoluții 4K sau 8K și diagonale de până la 86 inch, adică 218 cm. Cât despre tehnologia MiniLED, aceast ar urma să livreze un control mai bun pentru luminozitate și contrast decât opțiunile clasice LCD “Edge Lit” și “Full-Array Backlightning” disponibile pe piață.

QNED

LG spune că acest panou ce va fi utilizat include și soluțiile Nanocell și Quantum Dot. De asemenea, aflăm că modelul de 86 inch va fi afișat la standul virtual din cadrul târgului CES 2021. Acesta va avea peste 30.000 LED pentru retroiluminare și aproximativ 2500 zone de estompare locale. Se vor produce astfel imagini HDR și un wide color gamut, respectiv îmbunătățiri la nivel de contrast și nuanțe de negru mai adânci.

Tehnologia mini LED folosește mici lumini LED luminoase ce măsoară între 100-200 micrometri în lățime pentru retroiluminare în panoul LED. Aceste mini LED-uri nu sunt doar mai mici decât televizoarele tradiționale LED, ci și mai eficiente. Astfel, companiile pot produce display-uri mai subțiri cu retroiluminare mai puternică, ce folosește mai puțină energie.

Nu doar LG plănuiește să aducă la CES 2021 astfel de televizoare, ci și Samsung după cum vă informam recent aici.

Visits: 39