Minecraft Earth nu va mai exista la vară – Microtranzacțiile vor fi răsplătite

O clonă de Pokemon GO, după cum s-ar zice, Minecraft Earth își va da obștescul sfârșit începând cu 30 iunie 2021.

Mojang Studios dă vina pe daunele provocate de pandemie. Din moment ce îți iei bastoane în cap dacă ieși afară, este lesne de înțeles că zilele lui Minecraft Earth sunt numărate. În plus, compania și-a dat seama că ar investi degeaba resurse în varianta augmented-reality a unuia din cele mai populare jocuri.

Prin urmare, după un proaspăt update lansat chiar ieri, Mojang decide să-și deconecteze AR-ul de la aparate, preferând să își îndrepte eforturile către „adevărata” comunitate Minecraft. Dar asta nu înseamnă că cei care au prins drag de joc vor rămâne fără absolut nimic. Update-ul recent aducea în prim-plan microtranzacțiile, așa că cei care au investit bănuți vor fi răsplătiți nu doar cu Minecoins, pe care le vor putea cheltui în Marketplace, ci vor primi și o copie de Minecraft Bedrock Edition.

Numai bine pentru cei cărora le este lene să se joace de pe PC, întrucât Minecraft beneficiază de cross-platform gameplay, care sincronizează între dispozitive inclusiv salvările. Varianta augmented-reality a luat naștere spre sfârșitul lui 2019, chinuindu-se să rămână în viață într-o lume în care, odată ieșit la joacă să minezi diamante cu prietenii, te poți întoarce acasă între patru pereți.

Așadar, la vară, Mojang va șterge toate datele și serverele care au legătură cu Minecraft Earth. Nu neapărat ceva tragic, pentru că întotdeauna am considerat că cea mai iubită variantă de Minecraft este, evident, cea originală, atât pentru PC și console, cât și pentru smartphone-uri, ca să nu mai pomenim de frumusețea pe care o va aduce RTX-ul în lumea pătrățoasă.

Visits: 49