Momentul când Microsoft s-a făcut de râs încercând să cumpere Nintendo

Cumva, Microsoft face pe dracu-n patru sa asigure longevitatea seriei sale de console Xbox, cumpărând (sau. mai bine zis, făcând avansuri) oricărui studio de jocuri video care îi sare în cale.

Trecând peste momentul destul de recent în care Microsoft a reușit cumva să achiziționeze Bethesda, gigantul tech are în cârcă un istoric stufos, presărat pe ici, pe colo cu fiasco-uri jenante, care mai de care mai amuzante. Și tată cum, în toți anii de viață ai Xbox-ului, alături de obsesia companiei de a aduce pe acesta cât mai multe jocuri, Microsoft și-a încercat norocul cu Nintendo.

Rezultatul? Epic fail. Microsoft a devenit ținta bășcăliei, iar reprezentanții roșesc atunci când își aduc aminte de câtă caterincă au putut să facă cei de la Nintendo. Inițial, Microsoft își încercase norocul, știind că Nintendo a rămas cu mult în urma lui Sony. Vorba aia, încercarea n-are moarte.

„În ianuarie 2001, Nintendo ne-a făcut o vizită în vederea unei colaborări, în cadrul căreia noi le-am dat toate detaliile despre Xbox. Tema întâlnirii fusese legată de faptul că, pe partea de hardware, Nintendo stătea super nașpa. Așa că ne-a trăsnit ideea să îi rugăm să lase asta în seama noastră, și să se concentreze pe ceea ce știau să facă cel mai bine, și anume pe jocuri.” Bob Mcbreen – Șef de trib pentru business development

Evident, dezastrul a fost iminent, iar Microsoft mai-mai că a intrat în pământ de rușine.

„Efectiv s-au c…. pe ei de râs. Adică, imaginează-ți că cineva îți râde în față o oră întreagă. Fix așa a decurs ședința.” Kevin Bachus – Director în cadrul afacerilor third-party pentru Xbox

Un fel de FRIENDS sau The Office, ediția Microsoft

Ăsta e un exemplu ceva mai colorat de refuz. Să nu uităm că prima companie pe care Microsoft a încercat să o achiziționeze a fost EA. Dar cei din urmă au fost mai politicoși, trântind un scurt „nu, mersi”. Dar să ne amintim și de părțile bune, zic. Până la urmă, seria Halo a devenit una din cele mai de succes francize destinate Xbox-ului atunci când Microsoft a reușit să pună mâna pe Bungie, studioul care se ocupase în trecut de aventurile lui Master Chief.

Mai în glumă, mai în serios, goana după bani este justificata de ceea ce compania numește „dorința de a asigura un viitor pentru gameri și pentru piața jocurilor”. La momentul actual, Microsoft și-a dat seama că gaming-ul este un sector profitabil, rezistând cu ferocitate în fața competiției. Dar totuși, cum s-o dai, mă, așa prost de față cu Nintendo?!

Visits: 46