Samsung prezintă startup-urile “C-Lab inside” şi “C-Lab Outside” la CES 2021

Samsung a anunţat la CES 2021, eveniment ţinut virtual în acest an o serie de startup-uri interesate.Printre ele se numără “C-Lab inside”, care vine cu proiecte ce schimba stilul de viaţă, în vreme ce “C-Lab outside”, se ocupa cu AI, asistenta medicală şi divertisment. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Între 11 şi 14 ianuarie Samsung va detalia 4 proiecte de interes, în curs de desfăşurare din programul in-house C-Lab Inside. Pe lângă acestea, 17 startup-uri susţinute de C-Lab Outside, din programul de accelerare Samsung vor participa la eveniment. Având în vedere lipsa de oportunităţi pentru startup-uri, din cauza lipsei de evenimente fizice în 2020, toate aceste proiecte expuse virtual sunt vitale. C-Lab Inside pornea la drum în 2012 şi este un program intern de colectare a ideilor, care are ca scop încurajarea şi alimentarea ideilor inovatoare venite din partea angajaţilor Samsung.

Acesta este al şaselea an consecutiv în care C-Lab participa la CES, iar proiectele C-Lab Inside, care urmează să fie dezvăluite în acest an se concntreaza pe produse şi servicii personalizate, care răspund diverselor stiluri de viaţă existente. Iată cele 4 proiecte propuse:

 • EZCal, aplicație automată de calibrare a calității imaginii TV pentru o calitate a vizionării la nivel cinematografic
 • Air Pocket, dispozitiv portabil de stocare a oxigenului
 • Scan & Dive, dispozitiv IoT și soluție pentru clasificarea materialelor, precum și recomandări de îngrijire optimă
 • Food & Sommelier, serviciu pentru găsirea unui echilibru optim între alimente și vinuri

C-Lab Outside este un program specal creat în octombrie 2018 şi care accelerează dezvoltarea de startup-uri, vitalizând ecosistemul startup-urilor din Coreea de Sud. 17 startup-uri s-au alăturat în ultimul an, participând acum la CES 2021. Printre tehnologiile aduse în prim plan şi inovaţii se numără:

 • Anonimizarea informațiilor cu caracter personal bazată pe AI de către Deeping Source
 • Crearea unui avatar în viața reală prin scanare 3D și soluție de creare a conținutului VR / AR de către Flux Planet
 • Dispozitiv de gestionare a ritmului de creștere pentru copii de către Magpie Tech
 • Crearea anumit design de modă pe bază de imagini cu tehnologie AI de la Designovel

CTA (The Consumer Technology Association) a recunoscut eforturile din cadrul programului Samsung de incubare a startup-urilor, desemnând 3 dintre startup-urile incluse în programul C-Lab Inside pentru a fi premiate pentru inovaţie la CES 2021, în zona de sănătate şi fitness:

 • Luple, care a dezvoltat un dispozitiv portabil și artificial de lumină solară
 • Breathings, producător al unui dispozitiv IoT care gestionează cu ușurință sănătatea respiratorie
 • Linkface, premiat pentru cel de-al doilea an consecutiv acum, pentru crearea unui dispozitiv cu bandă pentru gât care monitorizează semnalele biologice legate de respirație și inimă

Visits: 61