Pokemon și Twitter – Acum te poți juca în avatarul unui utilizator

Veteranii sunt la zi cu ceea ce oferă Twitch Plays Pokemon, însă un utilizator Twitter a decis să ducă pasiunea pentru luptele dintre creaturile pixelate mai departe.

Este vorba de Constantin Liétard, un game programmer care a descoperit o metodă prin care urmăritorii săi de pe Twitter se pot juca Pokemon exact „în interiorul” avatarului său de la profil. Mai exact, jucătorii dau reply la pinned tweet-ul său folosind comenzile clasice ale jocului (Up, Down, Left, Right, A, B, Start, Select).

Input-ul care este menționat de cele mai multe ori o dată la 15 secunde va servi drept comandă pentru avatarul care emulează Pokemon Red pe un GameBoy din 1996, afișând rezultatele în format 400×400 pixeli. Ca să nu piardă progresul, programatorul salvează manual fiecare ciclu zi-noapte din joc.

De când a dat startul acestei idei, Constantin Liétard a ținut să restarteze de câteva ori micul emulator, pentru a adăuga mai multe funcții și opțiuni. Între timp, pe lângă pin-ul și avatarul de pe Twitter, Liétard a creat și un server de Discord, unde jucătorii se pot organiza mai bine și, cel mai important, se pot lua la harță pe tema celui mai bun starter Pokemon, deși stim cu toții că Squirtle este baza. Acum vă rog să nu dați cu pietre, vă puteți alege și alt starter…

Visits: 36