Site-ul Killzone a fost închis și se pare că seria a luat sfârșit

Guerilla Games este un nume recunoscut în zilele noastre pentru excelentul Horizon Zero Dawn. Mulți uită însă că olandezii au dezvoltat și seria Killzone, iar asta se datorează și faptului că din 2013, nu am mai văzut și auzit nimic despre aceasta. Se pare că Sony a decis că este timpul să închidă site-ul Killzone, oprind odată cu acesta și sistemul de clanuri din Shadow Fall.

Chiar dacă site-ul a fost dat jos și seria pare că a ajuns la finalul vieții, Guerilla Games a ținut să anunțe că modul multiplayer, statisticile și alte funcții online nu vor fi afectate. Astfel, comunitatea restrânsă care încă se bucură de Killzone Shadowfall pe Playstation 4 își va putea vedea de treabă. Mai mult de atât, nu s-a vorbit despre închiderea serverelor sau probleme de genul, așa că singurul lucru care va dispărea sunt clanurile.

Deși nu am fost anunțați explicit că seria Killzone este închisă, cred că oricine putea intui asta. Guerilla Games lucrează în acest moment la Horizon Forbidden West, sequel-ul unui joc fenomenal. Cu siguranță va avea și succes și vânzări bune, iar Sony vrea ca atenția dezvoltatorului să fie acolo. Așadar, seria Killzone a fost dată de-o parte. Chiar dacă are o istorie lungă care începe prin 2004 și a oferit în timp o trilogie și câteva spin-off-uri, succesul shooterelor a fost moderat și nu s-a ridicat la nivelul lui Horizon Zero Dawn. Așadar, mi se pare oarecum logică această decizie.

Visits: 99