CES 2021: Mașina electrică Sony VISION-S este testată chiar acum pe șoselele din Austria

Vision-S
CES 2021: Mașina electrică Sony VISION-S este testată chiar acum pe șoselele din Austria

Acum un an Sony ne-a suprins, prezentând în cadrul CES 2020 conceptul său de mașină electrică – Vision-S. De atunci, nu am auzit prea multe despre autoturism, dar compania japoneză a anunțat în sfârșit un prototip funcțional. În mod surprinzător, am aflat în cadrul CES 2021 faptul că Sony Vision-S este deja testat chiar acum în Europa.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se pare că Sony chiar este interesat să intre pe noi segmente în 2021. Tot în cadrul târgului tehnologic din acest an japonezii au prezentat Airpeak, prima dronă din portofoliul companiei. Sony Vision-S a fost doar un concept până acum, iar anunțul se poate dovedi surprinzător pentru mulți.

[embedded content]

Sony a prezentat un scurt clip, dezvăluind primul prototip funcțional al modelului Vision-S, condus pe drumurile publice din Austria. Bineînțeles, japonezii nu oferă prea multe detalii. În clip putem vedea procesul de producție și modul în care a fost dezvotat autoturismul.

Sedanul compact face o impresie plăcută și aș zice că Sony a reușit să păstreze în mare liniile de design prezentate anul trecut. Timp de câteva secunde am putut vedea în clip și bordul noului autovehicul. Observăm că mașina ar avea două ecrane de mari dimensiuni. Unul ar fi destinat datelor despre mașină și implicit, șoferului, iar celălalt se află în dreptul pasagerului, pentru entertainment. Interfața pare să fie bazată pe un sistem de carduri.

Ce știm până acum despre Vision-S?

Sony declara anul trecut că Vision-S ar include 33 de senzori, inclusiv CMOS, 3D ToF și LiDAR. Aceștia ar fi folosiți pentru detectarea de obiecte, oameni, atât din interior, cât și din exterior. Desigur, compania japoneză ar dori ca acest vehicul să fie complet autonom.

Totodată, tot anul trecut, Sony afirma că Vision-S ar putea ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 4.8 secunde. Motorul ar avea 200 kW și ar oferi 268 cai putere, doar că aceste date nu sunt confirmate și în acest an. Nu avem încă detalii despre un eventual debut comercial. Sony nu a declarat nimic despre Vision-S, în afară de faptul că a atins stadiul de testare pe drumurile publice din Europa.

Visits: 68