Iată ce ne pregătește Apple pentru 2021; Apar detalii despre noile MacBook-uri, iMac, Mac Pro, dar și un eventual Mac Pro Mini

Apple
Iată ce ne pregătește Apple pentru 2021; Apar detalii despre noile MacBook-uri, iMac, Mac Pro, dar și un eventual Mac Pro Mini

Apple a introdus noile MacBook-uri cu procesoare M1 la finalul anului trecut. Alături de acestea am primit și un nou Mac Mini cu acest  cipset la bord. Evident, acum urmează să vedem acest procesor sau chiar o variantă îmbunătățită a acestuia și pe alte dispozitive. Astăzi avem detalii despre viitoarele Mac-uri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

MacBook Air 13 și MacBook Pro 13 s-au lansat cu CPU-uri Apple Silicon M1. Totuși, acestea nu au adus un design nou față de variantele Intel. Apple ar vrea să schimbe asta și există zvonuri că portul magnetic MagSafe va reveni pe viitoarele modele. O altă schimbare ar fi Touch Bar-ul de pe modelele Pro care ar dispărea. De asemenea, se zvonește că Apple va integra în sfârșit mai multe porturi USB-C.

Vă reamintesc că în urmă cu câteva zile aflam și despre un patent care ar permite MacBook-urilor să încarce alte dispozitive wireless (detalii aici). Posibil să vedem și noi culori, similare cu cele regăsite pe noul iPad Air 4 sau chiar un finisaj negru.

iMac

Bloomberg susține că vor exista două versiuni de iMac în acest an. Numerele de model ar fi J456 și J457 și ar înlocui modelele de 21.5 inch, respectiv 27 inch. Se pare că vor avea margini negre, mai subțiri față de actuala generație. Spatele și marginile ar fi plate, împrumutând din designul monitorului Pro Display XDR care se vinde pentru 5.000 de dolari în acest moment.

Două modele de Mac Pro cu CPU Apple Silicon

Nu este doar iMac-ul care va primi upgrade-uri, dar și cel mai puternic dispozitiv din ecosistem – Mac Pro. Se pare că vor exista chiar două modele. Unul ar fi un succesor direct al modelului curent cu CPU Intel. Se zvonește că va păstra în mare parte designul generației actuale, dar va veni cu un cipset dedicat Apple.

Mai interesant ar fi că va exista și un “Mac Pro Mini“. Acesta ar fi un model de Mac compact și mai performant decât Mac Mini-ul cu A1 lansat recent. Ar fi destinat utilizatorilor care au nevoie de o performanță crescută, dar ar veni la prețuri mai mici față de Mac Pro. Construcția va fi tot din aluminiu, însă designul ar fi inspirat de Power Mac G4 Cube, un model apreciat, chiar dacă a fost disponibil o perioadă scurtă de timp.

Mai există informații și despre un nou monitor în ton cu Mac Pro Mini sau chiar Mac Mini cu CPU M1. Acesta ar fi o versiune accesibilă a monitorului Pro Display XDR. Bineînțeles, Apple va mai tăia din dotări pentru a face acest lucru. Potrivit raporturilor, luminozitatea și contrastul vor fi modificate pentru a menține prețul cât mai mic.

Aș zice că informațiile apărute recent sunt concludente, având în vedere că Apple a încercat să lanseze noua serie iPhone 12 “pentru toate buzunarele“. Compania din Cupertino încearcă să ofere acum și variante mai accesibile ale produselor sale. Site-ul nostru soră, mobilissimo.ro, a anunțat recent că Apple ar vrea să lanseze și o versiune mai ieftină a căștilor AirPods Max, din plastic. Rămâne totuși de văzut cât de “accesibile” vor fi noile dispozitive.

Visits: 30