Rapture GT-AXE11000 este un WiFi 6E puternic de la ASUS ROG

Parcă fluieră vântul prin „secțiunea” de articole destinate routerelor wireless. Rapture GT-AXE11000 vine să mai umple din goluri, mândrindu-se cu faptul că este primul router WiFi 6E din lume.

Routerul tri-band ROG Rapture GT-AXE11000 suportă viteze WiFi concurente combinate de până la  11.000 Mbps, adică 1.148 Mbps în banda de 2,4 GHz, 4.804 Mbps în banda de 5 GHz și 4.804 Mbps în banda de 6 GHz. GT-AXE11000 dispune, de asemenea, de agregare WAN pentru viteze ale conexiunii la Internet de până la 2 Gbps. Odată cu suportul WiFi 6 4×4 și portul WAN/LAN de 2,5 Gbps, utilizatorii vor putea obține viteze multi-gigabit atât pe cablu, cât wireless.

Banda de 6 GHz a WiFi 6E operează fără Dynamic Frequency Selection, o funcție care previne interferențele cu dispozitive de genul radarelor de control al traficului aerian, așa ca dispozitivele se pot conectat instantaneu, fără întârzierile impuse de DFS. În banda de frecvențe standard de 5 GHz, în WiFi 6 canalele de 160 MHz trebuie să opereze folosind DFS, ceea ce poate încetini procesul de conectare sau reconectare la o rețea WiFi.

Rapture GT-AXE11000 – Viteză și răcire

Routerul este dotat cu un amplificator de alimentare de 6 GHz pentru a spori atât puterea, cât și calitatea semnalului, și este motorizat de un procesor quad-core la 1,8 GHz pe 64 de biți, cu 1 GB de RAM pentru a permite procesarea în paralel atunci când primește date de la multiple dispozitive de înaltă performanță. Aceasta putere de procesare înseamnă că Rapture GT-AXE11000 poate administra cu ușurință traficul intens dintr-o rețea WiFi 6E dens populată.

Un nou design al antenelor optimizează puterea semnalului în orice direcție, iar fiecare dinte cele opt antene este bine izolată de vecinele sale, în special cele patru antene pentru banda de 6 GHz.

Pentru o răcire eficientă, routerul are puncte termice de lipire suplimentare pe placă, decupaje precise în ecranarea dispozitivelor pentru montarea pad-urilor termice și un radiator  din aluminiu, cu o suprafață de disipare extinsă, pentru a îmbunătăți transferul de căldură și performanța.

Caracteristicile din timpul sesiunilor de gaming

GT-AXE11000  include un port de gaming dedicat, care prioritizează orice dispozitiv conectat prin cablu: asta scade ratele ping-urilor și reduce latențele jocurilor.

Game Boost (QoS adaptiv) prioritizează gaming pack-urile din rețea. GT-AXE11000 include și un trial gratuit de 90 de zile a rețelei de gaming Outfox, care asigură o cale mai rapida și mai stabilă către serverul jocului.

asus_rapture_gt_axe11000_3

GT-AXE11000 suportă ASUS AiMesh, prin care utilizatorii își pot crea o rețea WiFi mesh acasă, prin conectarea altor routere cu opțiune AiMesh, cu funcții sincronizate și control centralizat.

Rapture GT-AXE11000 include serviciul lifetime AiProtection Pro, o soluție de securitate a rețelei din clasa comercială, bazata pe tehnologia Trend Micro, care protejează toate dispozitivele conectate la rețea. Actualizările automate la intervale regulate și semănăturile de securitate asigura faptul ca securitatea rețelei este întotdeauna la zi.

Compatibilitate

Orice dispozitiv WiFi mai vechi var funcționa cu un router WiFi 6E, pentru că WiFi 6 este compatibil cu toate standardele WiFi anterioare. WiFi 6E este o extensie a WiFi 6 care introduce noua bandă de frecvențe de 6 GHz.
Combinația dintre tehnologiile OFDMA și MU-MIMO din WiFi 6 sporește eficiența rețelei și capacitatea de până la patru ori comparativ cu WiFi 5 (802.11ac), cu o eficiență sporită în mediile cu multiple dispozitive. Așadar, OFDMA permite semnalelor de la multiple dispozitive să fie combinate și transmise simultan, reducând latențele.

asus_rapture_gt_axe11000_2

WiFi 6 are, de asemenea, o funcție numită Target Wait Time, care permite programarea transmisiunilor de date, ceea ce face ca dispozitivele de genul senzorilor IoT să rămână în modul de hibernare pentru perioade mai lungi, astfel reducându-se consumul energetic al dispozitivelor.

Visits: 62