Iată cum îți poți ascunde locuința sau alte bunuri în Google Street View

Google Street View
Iată cum îți poți ascunde locuința sau alte bunuri în Google Street View

Google Street View este un serviciu folositor, în mare parte, întrucât ne permite să “călătorim” virtual în toată lumea. Totuși, pentru mulți poate ridica și un semnal de alarmă în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea. Astăzi aflăm cum ne putem ascunde locuința, mașina sau chiar chipul, în caz că nu este deja, în Street View.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Faptul că Google ne permite să ne ascundem bunurile în Street View poate fi folositor pentru mulți. Poate că nu doriți ca străinii să privească în curtea sau chiar casa dumneavoastră prin vreo fereastră care a rămas deschisă. Totodată, poate pur și simplu nu credeți că Google ar trebui să aibă fotografii ale casei dumneavoastră. Oricare ar fi motivul, procesul de estompare este unul foarte simplu. Ce trebuie să știți însă, este că odată ascuns, imobilul, vehiculul sau alte obiecte ascunse, nu se vor mai putea afișa.

Iată cum trebuie să procedați:

  1. Accesați site-ul Google Maps și introduceți adresa dumneavoastră;

2. Accesați modul Street View și navigați până în fața locuinței pe care doriți să o ascundeți;

3. În colțul din dreapta jos veți vedea opțiunea “Semnalați o problemă”, apăsați pe aceasta;

4. Centrați chenarul roșu apărut pe locuința / mașina sau alt obiect pe care doriți să-l ascundeți;

5. Selectați ceea ce doriți să ascundeți și completați formularul. Sistemul vă va atenționa că această alegere este permanentă;

6. Introduceți adresa de email și apăsati “Trimiteți”

Adresa de email este necesară. După ce veți trimite cererea de estompare, veți primi un mail prin care sunteți informați că adresa raportată este ascunsă. Totodată, este posibil să fiți contactat prin email pentru informații suplimentare, în caz că nu ați fost foarte specific cu privire la ceea ce trebuie ascuns.

Nu este clar totuși cât va dura până când Google va procesa și aproba cererile. Prin urmare, puteți raporta problema chiar acum. După cum am spus, procesul este surprinzător de simplu. Apropo și Bing Maps permite același lucru, procesul fiind similar. Totodată, dacă securitatea și confidențialitatea nu sunt o problemă pentru dumneavoastră, trimite fotografii Street View pentru îmbunătățirea serviciului (detalii aici).

Visits: 49