Italia blochează TikTok după moartea unei fetiţe de 10 ani după un challenge stupid

TikTok continuă să aibă probleme, fiind de această dată blocat în Italia după moartea unei fetiţe de 10 ani. Tânăra a murit din cauza unui “Blackout Challenge” devenit viral, care a dus la asfixierea sa. Ca urmare TikTok are accesarea blocată în Italia, cel puţin pentru utilizatorii de vârste mici.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Fata de 10 ani a murit într-un spital din Palermo, după ce a fost găsită spânzurată. Ea a participat la un Blackout Challenge, care implică un concurs de ţinere a respiraţiei cu orice mijloc posibil. Ca urmare accesul tuturor utilizatorilor care nu îşi pot dovedi vârsta a fost blocat în Italia. Procurorii din Italia au deschis o investigaţie, iar autorităţile au blocat accesul la reţeaua de socializare din China folosind criteriul vârstei. Reprezentanţii TikTok au declarat că nu au găsit pe reţeaua lor vreun conţinut care să o fi încurajat pe fată să ia parte la challenge, dar colaborează pe deplin cu autorităţile.

Blocarea reţelei durează până pe 15 februarie şi se aplică până ce reglementările sunt complet îndeplinite. Challenge-ul mai sus menţionat este cunoscut şi ca “scarfing” sau “jocul asfixierii”. Participanţii aveau ca scop să împiedice ca oxigenul să ajungă la creier pentru a induce o stare de euforie. Părinţii fetei au declarat pentru cotidianul La Repubblica că nu ştiau nimic despre acest joc şi că ei vedeau că fata lor urmăreşte TikTok doar pentru dansuri şi video-uri.

O altă fiică ar fi dat detalii despre acest joc. Prezenţa fetei pe TikTok era deja o problemă, pentru că termenii săi oficiali cer ca utilizatorii să aibă cel puţin 13 ani. Din ce ştiu recent reţeaua deţinută de ByteDance a trecut pe privat profilurile minorilor pentru a împiedica acuzele legate de pedofilie. TikTok a debutat global în 2018 şi a avut rapid un colos social media, axat pe coregrafii şi lipsync în ton cu melodiile. În 2020 Donald Trump a interzis TikTok în SUA, citând motive de securitate şi forţând vânzarea sa spre o companie americană. Acel proiect a picat.

Visits: 48