Poliţia a descoperit o femeie răpită folosindu-se de Apple Watch-ul acesteia

Am tot auzit de cazuri în care ceasuri Apple au salvat vieţi, detectând la timp aritmii sau ritmuri cardiace anormale. Ei bine acum aflăm că o viaţă a fost salvată prin intermediul unui Apple Watch, care a condus poliţia la o femeie răpită.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În general asociem funcţia GPS a unui ceas cu două lucruri: trasarea unei rute de jogging şi monitorizarea parcursului celui mic când îl trimitem la şcoală. Acum aflăm de la canalul de ştiri News 4 San Antonio că poliţia din Texas a fost alertată cu privire la o potenţială răpire datorită unui ceas Apple. Poliţia a primit un pont de la o fată, care spunea că mama sa se certa cu un bărbat, când a auzit brusc un ţipăt. Ulterior mama a dispărut, iar atunci când i-a răspuns fiicei la apel, a făcut-o prin Apple Watch şi i-a spus fetei că a fost răpită de bărbatul cu care avea conflictul.

Mulţumită funcţionalităţii de localizare de urgenţă, poliţia a folosit GPS-ul de pe ceas, dar şi triangularea pe bază de turnuri de comunicaţii pentru a o descoperi pe victimă şi răpitor. Femeia se afla în maşină. A fost luată pe sus în camionetă după ce bărbatul ţipase la ea să îşi ia lucrurile din zona de depozitare a maşinii. Morala poveştii ar fi că serviciile de localizare de pe Apple Watch au salvat o viaţă, dar inevitabil apare şi chestiunea intimităţii şi a dreptului la viaţă privată.

Apple Watch poate folosi serviciile de localizare dacă se află lângă iPhone-ul tău sau dacă ai modelul Cellular, atunci când acesta este conectat la servicile respective. În trecut funcţia sa SOS a ajutat la găsirea unor copii dispăruţi sau la oameni pierduţi pe munte.

Visits: 75