Google schimbă modul în care cauți informații pe telefon

Cred că nu trece o zi în care să nu caut ceva pe Google, fie că sunt informații care mă interesează, fie că îmi este prea lene încât să scriu direct link-ul către un site și-l caut după nume. Dar câteodată, motorul de căutare mai dă rateuri, ori are momente în care pare că nu prea a fost gândit pentru ușurința în utilizare. Asta se va schimba în curând, odată cu introducerea noului update de aspect pentru căutările pe telefoanele mobile.

Ce se va schimba mai exact la modul în care cauți pe Google? Ei bine, cam tot ce ține de aspect. Rezultatele vor acoperi de acum mai mult spațiu pe ecranul dispozitivului, utilizând eficient rezoluția. În plus, textul va fi mai mare și mai ușor de citit și efecte precum umbrele vor fi înlocuite de culori care să scoată informația mai ușor în evidență. Per total, ar trebui ca toate căutările tale să devină mai rapide. Sau cel puțin asta susține Google în comunicatul oficial pe care l-a postat zilele trecute.

Deși nu este o schimbare totală, este bine-venită. Se pare că Google a înțeles că utilizatorii de telefoane mobile întâmpină adesea probleme cu căutările, astfel compania își dorește să ușureze acest proces. Și pe bună dreptate, pentru că nu doar o dată m-am găsit în situația în care pur și simplu nu mă înțelegeam cu motorul de căutare în privința a ceea ce îmi doresc să găsesc. Ori au fost dăți în care informațiile erau acolo, doar că nu îmi săreau în ochi din cauza unor imagini irelevante sau alte elemente care îmi distrăgeau atenția.

Visits: 37