Xbox Game Pass ajunge la 18 milioane de abonați

Mai știți când ziceam că Microsoft se concentrează din ce în ce mai mult pe gaming? Xbox Game Pass este dovada.

La fel cum gigantul tech a început deja să alcătuiască planurile pentru diferitele tipuri de subscripții pentru acest serviciu, tot mai mulți gameri apelează la beneficiile oferite de Xbox Game Pass. În septembrie 2020 se numărau 15 milioane de subscriberi. Acum numerele au sărit în aer, ajungând la 18 milioane.

La 10 dolari pe lună care deblochează o întreagă listă de jocuri, XGP este una din metodele prin care Microsoft plănuiește să racoleze nu mai puțin de 3 miliarde de pasionați de gaming.

În calitate de CEO al Microsoft, Satya Nadella atribuie aceste numere pe seama faptului că Xbox Series X/S s-au bucurat de cea mai buna lansare din intreaga istorie a companiei, dar mai există și alte mici-mari motive.

Ecuația este simplă. Și vă rog nu mă înjurați dacă am distrus pacea interioară a matematicienilor adevărați, dar am zis că dă bine:

Xbox Live Gold scumpit + achiziția Bethesda și ZeniMax = Mai mulți abonați la Xbox Game Pass, inclusiv varianta Ultimate, care introduce serviciul de streaming xCloud.

După cum se vede, Microsoft întoarce variantele pe toate părțile pentru a vedea care dintre acestea este cea mai bună. Scumpind Xbox Live, ar fi șanse mult mai mari ca hoardele de gameri să migreze către Game Pass. Însă fiecare serviciu are avantajul său. Compania a decis totuși să nu majoreze prețul pentru Xbox Live, oferind în schimb șansa de a ne putea bucura de jocurile free-to-play fără să mai avem nevoie de o astfel de subscripție.

Visits: 38