Vom avea stocuri suficiente pentru PlayStation 5 și Xbox Series X abia din a doua jumătate a anului; Iată care este cauza

Vom avea stocuri suficiente pentru PlayStation 5 și Xbox Series X abia din a doua jumătate a anului; Iată care este cauza

Se pare că cine își dorește o nouă consolă PlayStation 5 sau Xbox Series X/S mai are de așteptat. Deși consolele au fost lansate încă din toamna anului 2020, deficitul de procesoare AMD afectează grav producția noilor console. Prin intermediul site-ului nostru soră, mobilissimo.ro, aflăm când vor fi stocuri suficiente pentru toată lumea.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Lisa Su, CEO-ul AMD, a declarat în cel mai recent raport financiar că deficitul de CPU-uri va continua până în a doua jumătate a anului. Cea mai afectată va fi producția de console Xbox Series X, Xbox Series și PlayStation 5. Totodată, piața de procesoare low-end va fi și ea afectată, până în a două parte a anului. Atunci se vehiculează că se va mări capacitatea de producție iar stocurile de console ar putea fi considerate suficiente.

Phil Spancer, director Xbox, declară că Microsoft este capabil să producă console foarte rapid. Acesta confirmă faptul că producția este încetinită din cauza deficitului de procesoare AMD. Totodată, deși nu a declarat nimic, este probabil și cazul Sony. PlayStation 5 este o consolă mult mai populară, cel puțin pe plan local. Mulți nu o pot avea chiar dacă au banii pregătiți pentru achiziție.

Au fost extrem de puține persoane care au reușit anul trecut să pună mâinille pe una dintre noile console next-gen. Am avut magazine pe plan local care au organizat tombole pentru a vinde câteva sute de bucăți. Totodată, au existat alți comercianți care au epuizat stocul în câteva zeci de secunde.

Să nu credeți că situația este diferită în alte regiuni. În Marea Britanie, de exemplu, s-au creat grupuri care stau la pândă cu un exploit special pentru a comanda consolele online înainte de să fie listate pe site-urile retailererilor.

Visits: 72