Xiaomi introduce Mi Air Charge – tehnologia care revolutioneaza incarcarea dispozitivelor

de Redactie Hit.ro | 29 ianuarie 2021

Xiaomi Mi Air Charge

Xiaomi, lider global în tehnologie, a introdus o nouă metodă de încărcare la distanță – Mi Air Charge. Aceasta va revoluționa variantele din prezent și le va permite utilizatorilor să își încarce dispozitivele fără cabluri sau standuri de încărcare wireless.

Tehnologia Mi Air Charge – încărcare la distanță de 5W

Dispozitivul dezvoltat de Xiaomi are antene de interferență cu cinci faze care pot detecta cu precizie locația smartphone-ului. O matrice de control formată din 144 de antene transmite unde de lățime milimetrică direct către telefon prin tehnologia beamforming.

 

Xiaomi a dezvoltat și o matrice de mini-antene care transmit și primesc semnale. Cele de tip „Beacon” transmit informații referitoare la localizare și au un consum redus de curent. Matricea de primire a semnalului este formată din 14 antene care convertesc undele în energie electrică, transformând acest tip de încărcare la distanță în realitate.

 

În prezent, tehnologia Xiaomi are o capacitate de încărcare la distanță de 5 wați pentru un singur dispozitiv, pe o rază de câțiva metri. Mai multe dispozitive pot fi încărcate în același timp (fiecare dintre ele primește 5 wați) și obstacolele fizice nu reduc eficiența de încărcare.

Casa viitorului va fi complet wireless

În viitorul apropiat, tehnologia dezvoltată de Xiaomi va fi compatibilă și cu ceasurile inteligente, smart band-urile și alte dispozitive din gama wearable. De asemenea, toate gadget-urile, inclusiv difuzoarele, lămpile de birou sau alte produse mici pentru casă vor fi dezvoltate pe baza unei surse de alimentare fără fir și încărcarea se va putea face cu ajutorul Mi Air Charge.

 

Pentru toate detaliile referitoare la tehnologia Mi Air Charge, accesați articolul de pe blog.mi.com și materialul de pe YouTube.

Recomanda   afisari

Visits: 82