King Arthur: Knight’s Tale revine cu un gameplay early access

Legendele arthuriene au reprezentat mereu o sursă de inspirație pentru diverse creații, dar King Arthur: Knight’s Tale le transformă într-o epopee foarte heavy metal și întunecată.

În trecut mai povesteam eu despre joculețul ăsta prezentat pe Kickstarter care se bucură în continuare de multă susținere din partea curioșilor. Dezvoltatorii sunt cei de la Neocore, și poate vă sună cunoscut dacă ați jucat vreodată The Incredible Adventures of Van Helsing, un hack & slash destul de challenging și fresh.

King Arthur: Knight’s Tale – legenda se rescrie intr-un RPG turn based

Dar să revenim la oile noastre. King Arthur: Knight’s Tale este un RPG turn-based care modifică drastic poveștile Cavalerilor Mesei Rotunde. De data aceasta, Arthur este ăla rău, iar Lady of the Lake face din rahat bici și aduce pe tărâmul din Avalon un erou neașteptat: Mordred. Istoric vorbind, Mordred este nepotul obraznic al Regelui Arthur. Doar ca, pentru acest joc, Mordred este protagonistul pe care TU il vei ajuta sa il omoare pe Arthur.

Neocore tocmai a publicat un showcase de 18 minute care conține atât un cinematic foarte mișto, cât și o mică demonstrație a ceea ce ne așteaptă dacă vom păși în ciocatele de tablă ale lui Mordred. (Anti-)Eroul nostru recurge la ajutorul Cavalerilor Mesei Rotunde pentru a duce la bun sfârșit questuri și pentru a-și transforma cocioaba pe care el o numește castel într-un adevărat Fort Knox.

Fiind turn-based, trebuie să îți plănuiești cu atenție fiecare mișcare a fiecărui personaj. Eroii pe care îi recrutezi sunt mânați și ei de propriile ambiții și scopuri, și dacă tu nu le faci babysitting sau lor nu le convine cum rezolvi tu problemele Avalon-ului, ori vor spăla putina, ori te vor trăda.

O ciorbă de RPG-uri

Gameplay-ul early acces ne prezintă mecanicile de bază de care ne vom folosi în King Arthur: Knight’s Tale. Un comentariu al unui tip însumează perfect struțo-cămila asta de joc: Dragon Diablo Souls Age: The Original Sin. Și are dreptate. King Arthur: Knight’s Tale împrumută concepte din atât de multe RPG-uri, încât îți este greu să-l raportezi la un anume titlu. Eu, de exemplu, simt miros de Dragon Age în aluat de Warhammer 40.000: Mechanicus. Ceea ce nu e rău, dar aș prefera în schimb ca titlul produs de Neocore să fie o idee mai alert.

Avem opțiuni diverse de dialog, ceea ce aduce a branching storyline, avem clasicul sistem de party management, tot ce mai trebuie este să vedem cum se va prezenta jocul în varianta finală.

Visits: 50