Xiaomi a patentat o pereche de ochelari inteligenți cu proprietăți terapeutice și de detecție

Ochelari inteligenți
Xiaomi a patentat o pereche de ochelari inteligenți cu proprietăți terapeutice și de detecție

Am putea paria pe următoarele purtabile pe care se vor axa producătorii în viitor. Ochelarii, mai mult sau mai puțin inteligenți. Încă de acum câțiva ani Google și Microsoft au avut încercări de a inova pe acest segment. Totuși, în prezent avem doar câteva opțiuni. Astăzi aflăm că Xiaomi plănuiește o primă pereche de ochelari inteligenți, compania patentând noi tehnologii cu această ocazie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Xiaomi Mobile Software Co. a publicat recent un nou brevet în Beijing cu tiitlul “ochelari inteligenți și carcasă pentru aceștia”. Patentul descrie o pereche de ochelari și o carcasă care prezintă capabilitatea de a detecta și a oferi corecții pentru anumite tulburări. Xiaomi sugerează că dispozitivul poate transmite semnale terapeutice (ultraviolete, semnale luminoase, infraroșu și laser), dar și semnale sonore care ar putea fi folosite pentru tratarea bolilor mintale. Printre aceste boli s-ar afla depresia, anxietatea sau oboseala ochilor.

Luminoterapia ar trata tulburările de sănătate mintală, în timp ce audioterapia ar ameliora durerile de cap sau senzația de oboseală. Undele electromagnetice ar putea favoriza absorbția elementelor lipsă și circulația optimă a sângeului în creier. Nu avem alte detalii despre acest produs, dar evident, produsul ar urma să vină cu mai multe funcții în afară de cele medicale.

Xiaomi nu ar fi primul producător chinez care lansează o pereche de ochelari inteligenți. Huawei a lansat recent a doua generație de ochelari inteligenți “Gentle Monster” . Totodată, Lenovo a anunțat în cadrul CES 2021 o nouă pereche de ochelari inteligenți care se pot conecta la PC sau smartphone. ThinkReality A3 se bazează pe realitatea augmentată și pot înlocui cu succes până la 5 monitoare cu rezoluție Full-HD. Sunt destinați productivității și urmează să fie lansați oficial în a doua jumătate a acestui an. Au existat și zvonuri conform cărora Apple lucrează la o astfel de pereche de ochelari inteligenți.

Visits: 61