Tim Drone

Rover-ul Perseverance de la NASA face primii pași pe Marte

După solemna înmormântare a lui Opportunity (Oppy, pentru prieteni), NASA își pune speranțele în Perseverance, rover-ul care va preluia îndatoririle răpăsatului său frate pe Planeta Roșie.

După o călătorie obositoare începută în iulie anul trecut, de la Cape Canaveral, Florida, Perseverance aterizează cu succes pe Marte, pășind încet, dar hotărât, pe solul arid. Rover-ul ne transmite și salutări, alături de o „vedere” de la locul care, de-acum încolo, îi va fi pentru totdeauna casă (mă simt destul de emoționat).

Perseverance nu a stat foarte mult la taclale, pornind numaidecât spre Craterul Jezero, o porțiune extinsă și importantă a lui Marte care fusese odinioară un lac. NASA speră că rover-ul va putea detecta microorganisme, în vederea confirmării faptului că pe Planeta Roșie se găsesc forme de viață.

Perseverance va folosi mai multe instrumente, printre care senzori și camere cu raze-x, infraroșu, lumină standard și UV, ca mai apoi să înceapă excavarea pentru a preleva mostre. Planul este ca, în 2026, eventualele microorganisme să fie trimise pe Pământ pentru a putea fi studiate.

Visits: 27

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *