God of War a ajuns pe PC la cererea studiourilor PlayStation

God of War tocmai a trecut peste Half-Life 2 în clasamentul Steam, având un scor mai mare în urma recenziilor. Cu această reușită este clar că portarea celor de la Santa Monica Studio este cu adevărat reușită, iar astăzi vorbim despre cum am apucat să vedem unul dintre cele mai tari jocuri de PlayStation portat pe Steam.

Într-un interviu acordat celor de la Game Informer, directorul creativ al proiectului God of War ne-a oferit mai multe detalii despre valul de exclusivități portate pe PC:

A fost o cerere colectivă din partea tuturor studiourilor care au susținut că ar fi o idee bună. Una pe care ar trebui să o luăm în considerare. La un moment dat cred că s-a atins și punctul de cotitură. Am trimis atât de multe cereri încât s-au săturat de noi și ne-au spus: „Ok, o să facem asta!”

Primul joc exclusiv PlayStation care a poposit pe PC a fost Horizon Zero Dawn. Venirea acestuia a fost întâmpinată cu brațele deschise de comunitatea de gaming și a reprezentat un adevărat succes. Și se pare că inițiativa studiourilor a picat fix într-un moment oportun, în care Sony voia să cucerească un nou segment din piață. Și uite așa, God of War s-a alăturat librăriilor noastre de jocuri pe PC. Munca la portarea lui God of War a început acum doi ani, adică cam în perioada în care Sony ne-a vorbit prima dată despre planurile de a aduce exclusivități de PlayStation pe PC.

God of War PC

God of War nu este singurul hit care ajunge pe PC

Despre acest subiect ne-a vorbit și fostul CEO al Sony Interactive Entertainment. Acesta nu crede că Sony va lansa vreodată jocurile astea pe PC în același timp cu versiunile pentru PlayStation. Asta ar putea duce la canibalizarea vânzărilor pe platforma dezvoltată in-house. Dar dacă va există o perioadă de un an sau doi diferență, versiunea de PC poate reprezenta un boost bine-venit atunci când vorbim despre vânzări.

Pe vremea în care eram și eu acolo, strategia noastră era să mergem acolo unde găsim clienți noi, unde am putea căpăta fani noi. Dacă ei nu vin la mine acasă, mă duc eu acasă la ei. Și care e cea mai bună abordare? Păi, cum ar fi să le ofer cele mai bune jocuri de PlayStation?
Shawn Layden, Ex-CEO Sony Interactive Entertainment

Conform actualului CEO, viitorul jocurilor de PlayStation pe PC este incert și nu putem trage încă o concluzie. Chiar dacă studiourile continuă să susțină această mișcare, decizia finală rămâne tot în mâinile conducerii Sony. Cred că mare parte din decizie atârnă în succesul portarilor precum God of War și Uncharted: Legacy of Thieves. Am totuși încredere că dacă acestea vor păstra același nivel de calitate, veniturile vor fi pe măsură și le vor forța mâna japonezilor să ne dea mai mult.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 9