Vrei să minezi criptomonede cu ușurință? Parchează mașina asta electrică!

Dacă vă plac mașinile electrice și criptomonedele, Daymak v-a adus laolaltă cele două pasiuni. Dezvoltatorul canadian a meșterit la trei mașini electrice care, atunci când se plictisesc și n-au ce face când sunt parcate, minează criptomonede, inclusiv Bitcoin, Ethereum și Dogecoin. Unul din aceste vehicule este Spiritus 3, iar Mike Chow, vicepreședintele Daymak, a postat pe YouTube și LinkedIn prima tură dată cu respectiva mașinuță, ca dovadă că deja nu mai este vorba de un concept, ci de un produs care se apropie de data când va fi pus la vânzare.

Spiritus 3 face parte din seria Avvenire, recunoscută pentru design-urile deosebite și pentru performanța de pe teren. Este vorba despre un model cu două locuri, pe trei roți, care beneficiază și de autopilot. Specificațiile vehiculului includ conexiune Wi-Fi, aer condiționat, un sistem audio stereo din 12 difuzoare și acoperiș cu panouri solare pentru încărcare (mai lentă) a bateriei.

Spiritus oferă și încărcare completă rapidă, adică în sub două ore, cu sistem GPS și camere video pentru vizualizare și orientare mai bună. Ca autonomie, Daymak a promis o medie de 480 de kilometri , însă sunt sigur că cea mai interesantă caracteristică pe care n-o vezi în fiecare zi la o mașină electrică este capacitatea de a mina criptomonede.

Cele două variante ale mașinii dispun de un Crypto Wallet complet funcțional și de capacitatea de a mina criptomonede atunci când sunt parcate, grație tehnologiei Daymak Nebula. Interfața Nebula Miner poate fi accesată cu ușurință de la bordul mașinii, și tot de acolo vei putea deschide și gestiona Nebula Wallet, adică micul tău seif de criptomonede, în combinație cu aplicația de pe smartphone-uri.

Criptomonede minate de masina

La astfel de prețuri astronomice ( 23 de mii de dolari pentru Spiritus Deluxe și 150 de mii de dolari pentru Spiritus Ultimate), cred și eu că mașina oferă cea mai sofisticată metodă de crypto mining de pe piață. Comparativ cu alți producători auto (ahem, Tesla), canadienii par să fie foarte serioși cu ceea ce oferă.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 9