Microsoft a cumpărat Activision Blizzard!

Nici nu mă mai chinui să scriu o introducere pentru treaba asta, ci voi trece direct la subiect. Microsoft a confirmat acum câteva minute că Activision Blizzard face parte din familia Xbox. Anunțul vine la scurt timp după ce mai multe publicații din străinătate au vorbit despre o posibilă achiziție pentru suma de 68.7 miliarde de dolari; doar dacă ar fi fost 69… doar dacă.

Dar ce înseamnă asta? Înseamnă că după achiziția Bethesda, familia Xbox primește cu brațele deschise titluri precum Call of Duty, Warcraft, Diablo, Overwatch, Guitar Hero, Crash Bandicoot și multe altele. Momentan achiziția nu este finalizată, iar până la momentul final cele două companii vor continua să funcționeze independent.

După finalizarea achiziției, Xbox Game Pass (implicit și PC Pass) va include cât mai multe jocuri Activision Blizzard. Cu această ocazie, Microsoft a ținut să menționeze și că serviciul a atins un număr de 25 de milioane de abonați.

Microsoft trebuie să facă curățenie generală

Chiar astăzi voiam să realizez un material legat de situația actuală din cadrul Activision Blizzard și cum am impresia că într-un final, compania se va distruge din interior. Dar acum ar fi fost complet irelevant, întrucât achiziția Microsoft înseamnă și o schimbare în conducerea companiei, ceea ce va duce la o curățenie generală.

Personal, văd această achiziție cu ochi buni. Microsoft au fost băieții buni ai industriei de gaming în ultimii ani și au reușit să inoveze foarte mult. Dacă nu era deja clar, în acest moment este cea mai influentă companie din lumea jocurilor video. Poate că războiul consolelor a fost pierdut, iar Sony poate să culeagă laurii acestei bătălii, însă Xbox este mai mult de atât.  Sunt foarte curios unde va duce toată această listă de cumpărături, dar un lucru e cert: în sfârșit se va ocupa cineva capabil de Call of Duty, mai ales că seria a cam pierdut teren în ultimii ani.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 13