Reprezentanții Ubisoft sunt supărați că noi nu vrem platformă de NFT-uri

Știți vorba aia, că „o fac pentru binele tău, dar tu nu înțelegi”? Exact asta este atitudinea adoptată de Ubisoft în cadrul unui interviu privind introducerea sistemului NFT. Acest avânt al companiei în lumea non-fungible s-a izbit de un val de reacții negative din partea jucătorilor. Acestora pur și simplu nu le pasă și nici nu vor introducerea așa-numiților Ubisoft-Digits și a platformei Quartz, doar că dezvoltatorii consideră că nu sunt ei de vină pentru această neînțelegere, ci publicul.

Totul a început pe 7 decembrie 2021, când Ubisoft a fost printre primele nume din industria de jocuri care să plonjeze în spațiul NFT-urilor. Platforma Quartz a fost anunțată oficial, doar că publicului i-a displăcut atât de mult încât compania s-a confruntat cu reacții agresive. Studioul credea și încă este de părere că introducerea NFT-urilor reprezintă un moment istoric în industria gaming-ului și că publicațiile nu au mediatizat fenomenul pe cât de mult își dorea Ubisoft.

Ubisoft calcă pe teren minat în loc să vină cu idei noi pentru Far Cry (rant)

Prin urmare, în loc să-i dea Cezarului ce-i al Cezarului și să-și asculte publicul, Nicolas Pouard dă vina pe fanbase în încercarea de a trage Quartz-ul din ghearele mulțimii înfuriate. În conepția Ubisoft, jucătorii nu sunt conștienți de beneficiile pe care le aduce această mișcare și că preferă să vadă doar partea întunecată, adică distrugerea economiei mondiale.

Cred că jucătorii nu înțeleg cât de multe pot avea de câștigat de pe urma acestei piețe digitale. Momentan, din cauza situației curente și a contextului NFT-urilor, gamerii sunt de părere că asta distruge planeta, ca mai apoi să reprezinte doar o unealtă pentru speculații. Dar noi, cei de la Ubisoft, privim NFT-urile ca pe un game changer. Este vorba despre a le oferi jucătorilor oportunitatea de a-și vinde mai departe itemele odată ce și-au epuizat uzul sau aceștia au terminat de jucat respectivul titlu. Deci chiar este o decizie pentru ei. Este un adevărat beneficiu. Doar că ei nu înțeleg asta momentan. De asemenea, asta e o schimbare de paradigmă într-ale gaming-ului. Să te muți dintr-un sistem economic în altul nu e ceva ușor. Trebuie să te dezveți de multe obiceiuri și să-ți schimbi modul de gândire. Și e nevoie de timp. Știm asta. Nicolas Pouard, vicepreședinte Strategic Innovations Lab pentru Ubisoft

Deci, unde am greșit noi? Nicăieri, și știm că e spre binele nostru, doar că pur și simplu nu ne pasă. Înțelegem perfect și nu vrem să avem de-a face cu așa ceva. Doar că va trebui să așteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile în ograda Ubisoft. Până la urmă, e ușor să faci bani nefâcând mare lucru, pentru că îți oprești automat o parte din profit de fiecare dată când un item este vândut și re-vândut și tot așa. Free real estate, I guess?

SURSĂ ARTICOL

Visits: 13