CHEESECAKE CU AVOCADO – REȚETA FĂRĂ COACERE

INGREDIENTE

  •  100 g biscuiți digestivi
  •  50 g unt
  •  2 avocado
  •  4 foi gelatină
  •  1 lămâie sau 1 lime
  •  300 g cremă de brânză
  •  200 g smântână pentru frișcă
  •  200 g lapte condensat
  •  50 ml lapte

MOD DE PREPARARE

Cheesecake-ul cu avocado este o prăjitură neobișnuită, dar extrem de gustoasă. Avocado, fructul bogat în grăsimi sănătoase poate fi inclus și în deserturi fără nicio problemă.

Cum se prepară cheesecake cu avocado – rețeta fără coacere

  1. Se macină biscuiții digestivi într-un robot de bucătărie sau manual, cu un făcăleț.
  2. Se topește untul la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.
  3. Praful de biscuiți se amestecă cu untul topit până rezultă o compoziție de textura nisipului ud.
  4. Într-o tavă cu inel detașabil se toarnă compoziția de unt și biscuiți și se aplatizează cu ajutorul unei linguri sau cu fundul unui pahar. Se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
  5. Foile de gelatină se hidratează într-un bol cu apă rece timp de 10 minute.
  6. Se curăță avocado.
  7. Într-un blender sau robot de bucătărie se adaugă avocado, crema de brânză, smântana pentru frișcă, laptele condensat și zeama de la lămâie sau lime. Se pasează totul bine. Cine preferă o aromă mai intensă de lămâie poate adăuga mai multă zeamă de citrice.
  8. Separat, gelatina hidratată se scurge și se pune în 50 de ml lapte cald. Se amestecă până se dizolvă.
  9. Se adaugă gelatina peste mixul din blender. Se pasează bine.
  10. Se scoate tava de tort cu inel detașabil în care am pus biscuiții și untul. Se toarnă amestecul din blender peste biscuiți și se uniformizează. Se dă la frigider pentru cel puțin 3-4 ore (dar cel mai bine peste noapte).

sursa:retetedecolectie.ro

Visits: 12