FaceID te va recunoaște chiar și cu mască după update-ul la iOS 15.4

Acum un an făceam trecerea de la un Huawei P20 Pro la un iPhone Xs Max (știu, sunt în urmă) și nu mi-a luat mult să realizez că deja îmi lipsește o carcateristica a vechiului telefon: deblocarea cu senzor de amprentă. Dar odată cu noul iOS 15.4, situația se va schimba, întrucât Apple a introdus o metodă de a debloca telefonul cu FaceID chiar și dacă port mască de protecție.

De fiecare dată când ies din casă, trebuie să bag codul ca să-mi deblochez telefonul, ceea ce este destul de enervant. FaceID nu mă recunoaște cu mască, deși același sistem îmi vede mutra atunci când beau dintr-o cană, sau când strănut, sau alte ipostaze în care m-am regăsit când deblocam telefonul. Însă masca? Masca nu îi place.

Apple a mai încercat să rezolve problema asta în trecut: iOS 13.5 își dă seama că porți mască și îți afișează ecranul de parolă mai repede, în timp ce iOS 14.5 îți permite să-ți deblochezi telefonul cu ajutorul Apple Watch. Însă iOS 15.4 introduce o nouă metodă de scanare, care se concentrează pe zona superioară a feței.

Odată ce trecerea la noua versiune a sistemului de operare este gata, telefonul va afișa un mesaj în care te anunță că îl poți debloca cu mască. Iar partea și mai tare este că-ți scanează și ochelarii, astfel te va recunoaște mau ușor . Ce să mai? Nu pot decât să mă bucur și să aștept venirea update-ului de săptămâna viitoare.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 14