5 retete excelente pentru mic dejun
Daca sariti peste micul dejun pentru a reduce numarul de calorii nu faceti decat sa va infometati pana la mijlocul diminetii, influentand ceea ce mancati in restul zilei. Pe de alta parte, daca mancati micul dejun veti avea un metabolism mai bun in restul zilei.
Dar daca v-ati saturat de cereale cu lapte, ati putea sa luati in considerare urmatoarele optiuni de mic dejun, fiecare avand mai putin de 250 de calorii.
Smoothie-uri
Un smoothie consumat dimineata, pe stomacul gol, este usor de digerat, accelereaza metabolismul si aduce totodata un aport considerabil de vitamine, proteine si alti nutrienti de pret, care va vor asigura energia de care aveti nevoie pana la orele pranzului.
Pentru a prepara un smoothie gustos si sanatos, puneti in blender o cana de lapte degresat sau iaurt degresat si o cana de bucati de fructe congelate (de preferat fructe de padure intrucat au un continut redus de zahar) sau o banana. In cazul in care sunteti adeptul unei diete vegane, puteti inlocui laptele cu o varianta vegana precum laptele de soia ori laptele de migdale.
Gofre
Preferati, mai degraba, un mic dejun consistent si un smoothie nu va potoleste foamea? Puteti incepe ziua cu un mic dejun alcatuit din gofre.
Puteti cumpara gofre din magazin ori le puteti prepara cu o seara inainte, pentru a nu pierde timp dimineata. Gofra din faina integrala poate fi servita cu topping de unt de arahide, pentru un plus de proteine, sau cu felii de fructe, pentru vitamine din belsug.
Oua
Stiti deja ca ouale sunt o sursa excelenta de proteine asa ca sunt extrem de hranitoare si satioase. Incercati o omleta cu legume. Bateti un ou intreg cu 2 sau 3 albusuri pentru mai multe proteine. Adaugati ca umplutura spanac inabusit, dovlecei si ardei rosu sotati sau doua lingurite de salsa. Impachetati totul intr-o tortilla integrala pentru o masa la pachet.
Mic dejun pe baza de ovaz
Ovazul este un aliment ideal pentru micul dejun, mai ales daca va doriti sa va mentineti silueta sau poate chiar sa scapati de cateva kilograme in plus. Fiind o bogata sursa de fibre dietetice, ovazul este foarte nutritiv si satios.
Pentru un mic dejun consistent, preparati micul dejun pe baza de ovaz mai degraba cu lapte degresat decat cu apa, pentru proteine, calciu si vitamina D. Folositi indulcitori naturali, ca fructele de padure sau vanilie si scortisoara. Bineinteles, puteti folosi, ca si alternativa vegana, laptele vegetal precum laptele de soia, dar si suc de portocale, pentru prepararea ovazului.
Un mic dejun pe baza de fructe ofera organismului aportul de vitamine si minerale de care are nevoie. Pentru ca fructele sunt extrem de usor de digerat, un mic dejun alcatuit numai din fructe nu va va tine de foame mai mult de o ora, doua. Asadar, ar trebui sa consumati fructele in asociere cu un alt aliment, astfel incat sa devina un mic dejun consistent.
Pentru un mic dejun fun, incercati un parfait. Intr-un pahar inalt, asezati o jumatate de cana de fructe feliate cu o cana de iaurt grecesc si o lingura de migdale maruntite.
sursa:doc.ro