Ciocolata calda: 3 retete sanatoase

Ciocolata calda este una dintre bauturile populare pe timpul lunilor mai reci, asta pentru ca ne incalzeste si ne ofera, totodata, o stare de bine. Ingredientele nesanatoase care se regasesc insa in ciocolata calda ne fac sa ne ferim de ea si nici aportul caloric al unei cani de ciocolata calda nu ne prea incurajeaza sa ne rasfatam cu o asemenea bautura. Exista insa si variante sanatoase ale ciocolatei calde, pe care le poti prepara chiar tu, acasa.

Beneficiile ciocolatei calde sunt nenumarate, aceasta fiind folosita inca din secolul al XVII-lea de catre francezi pentru tratarea anumitor afectiuni precum depresia, indispozitia ori furia exagerata.

Iata care sunt beneficiile pe care ciocolata calda le are pentru sanatatea ta:

  • Concentratia de antioxidanti dintr-o cana de ciocolata calda este de trei ori mai mare decat cea dintr-o cana de ceai verde.
  • O cana de ciocolata calda contine 611 mg de compus fenolic ce poarta denumirea de acid galic, eficient in tratarea hemoragiilor interne, dar si in tratarea problemelor renale si a diabetului.
  • Flavonoizii pe care ii regasim in ciocolata calda impiedica formarea cheagurilor de sange si ingrosarea sangelui, in general.
  • Flavonoizii din ciocolata calda stimuleaza circulatia sangelui, dar si oxigenarea la nivelul creierului. Asadar, aceasta are potentialul de a reduce sansele instalarii dementei.
  • Ciocolata calda are o cantitate mult mai mica de grasimi in comparatie cu ciocolata clasica, sub forma de baton.

Din pacate insa, ciocolata calda pe care o regasim in comert nu numai ca nu vine la pachet cu aceste beneficii, insa este si daunatoare, continand cantitati mari de zahar, de sirop de porumb si uleiuri vegetale. De asemenea, ciocolata calda din comert este, de cele mai multe ori, facuta pe baza de cacao procesata si gustul ii este potentat de aromele artificiale. Asadar, am pregatit pentru tine cateva retete sanatoase de ciocolata calda pe care sa le prepari chiar tu foarte usor, din cacao bio, avand un control perfect asupra cantitatilor de pudra si restului de ingrediente, cat mai naturale.

sursa:doc.ro

Visits: 29