Desert super-rapid din ciocolată și banane

Dacă aveți o tabletă de ciocolată în casă și câteva banane, puteți obține un desert neașteptat de bun! Nu aveți nevoie de nici un alt ingredient. Nici de făină, nici de ulei, nici de zahăr, ouă sau lapte.

Un desert de ciocolată inedit, pe care merită să îl încerci măcar odată. Dintr-o ciocolată obișnuită și câteva banane puteți obține o prăjitură pentru toată familia. Se încropește în câteva minute. Nu necesită preparare termică. Mai mult durează timpul de solidificare la frigider. Ori de câte ori simțiți nevoia să mâncați ceva dulce, apelați la această rețetă. Este ideal pentru persoanele care țin dieta keto și nu folosesc făină de grâu și zahăr, sau un regim alimentar sănătos în general. Desertul poate fi dat și copiilor. Desert de ciocolată din 2 ingrediente – rețetă

Ingrediente

200 g de ciocolată 300 g de banane pasate

Mod de preparare Rupeți ciocolata bucăți mici și puneți-o într-un bol. Așezați bolul deasupra unui ibric cu apă care fierbe pe foc. Topiți ciocolata la bain-marie până devine lichidă. Decojiți 2-3 banane. Rupeți-le bucăți și cântăriți-le. Pasați-le cu blenderul sau cu un robot. Trebuie să obțineți o cremă fină. Turnați piureul de banane peste ciocolata topită și amestecați cu o lingură. Compoziția rezultată trebuie să fie omogenă. Transferați compoziția într-o caserolă pe care ați tapetat-o cu hârtie de copt. Dați desertul la frigider și lăsați-l să stea la rece câteva ore, sau peste noapte. Așezați-l pe un tocător și desprindeți hârtia de pe spate. Tăiați ciocolata pătrățele. Bananele dau acestui desert o textură aerată. Note și sugestii Ciocolata pe care o folosiți ar trebui să fie de calitate. Să aibă un procent cât mai mare de cacao. Căutați un sortiment care are puțin zahăr. Bananele vor da desertului suficientă dulceață naturală. Pentru un desert vegan/de post, folosiți o ciocolată neagră fără lapte. Sau ciocolată amăruie. Adăugați 1 linguriță de scorțișoară măcinată în compoziție, înainte de ao turna în caserolă. Va da desertului o aromă deosebită. Puteți folosi și alte arome, precum esență/extract de lămâie, portocală, mentă, migdale, vanilie, rom etc. Dacă congelați bananele și apoi le mixați în robot veți obține o înghețată de casă naturală delicioasă! Adăugați puțină cacao și rezultatul va fi peste așteptări.

Pofta buna,

Ela

Visits: 26