Mâncați măsline – scad colesterolul și protejează ficatul!
Motive să mănânci mai des/mult măsline!
Dacă nu sunteți consumatori de măsline, sau le serviți doar ocazional, poate fi un lucru de bun augur să le includeți mai des în dietă.
Iată câteva motive:
Reduc riscul de cancer Locuitorii din zonele Mediteraneene au printre cele mai mici rate de cancer din lume. Efectul anticancerigen al măslinelor a fost atribuit conținutului de squalen și terpenoide. Măslinele inhibă creșterea celulelor canceroase fără să producă toxicitate. Extractele crude reduc înmulțirea celulor cancerului mamar și urinar. Previn diabetul Grăsimile mononesaturate din măsline sunt responsabile pentru efectul anti-hiperglicemiant. Acestea încetinesc absorbția glucozei în sânge. Mai mult decât atât, măslinele pot preveni complicațiile asociate diabetului. Studiile au arătat că și frunzele de măslin au efect antidiabetic. Întăresc oasele Măslinele conțin compuși care ajută la conservarea masei osoase și prevenirea osteoporozei.
Mâncați mai des măsline și veți avea un risc mai mic de fracturi. Îmbunătățesc vederea Cantitatea mare de vitamina A care se găsește în măsline ajută la îmbunătățirea vederii. Sunt și alți antioxidanți din măsline care protejează ochii de boli degenerative, precum degenerescența maculară sau cataracta.
sursa:lifestyle.ro