Lost Ark a devenit al doilea cel mai jucat titlu de pe Steam

Lost Ark a fost un nume care mi-a atras atenția încă de la început, însă treptat a început să se îndepărteze de pe lista lansărilor pe care le tot aștept. Să fie oare din cauza statutului său de MMO într-o piață suprasaturată de MMO-uri? Nu știu, nu prea am avut motive să mă îndepărtez de la clone precum Path of Exile, însă odată ce jocul a devenit live pe Steam, nu mică mi-a fost mirarea când am observat cum numerele pur și simplu sar în aer.

Lansarea early access a lui Lost Ark s-a bucurat de 500 de mii de jucători simultani, însă bomba a fost aruncată chiar weekend-ul acesta, când au fost deschise serverele free-to-play. Acestea au acumulat nu mai puțin de 980 de mii de jucători simultani, iar ăsta nici măcar nu este recordul despre care vreau să vă vorbesc.

Lost Ark a devenit faimos aproape peste noapte

Sutele de mii s-au transformat în 1.3 milioane de jucători weekend-ul trecut, iar ca să fim mai exacți, vorbim despre 1,324,761. Saltul acesta impresionant a făcut ca Lost Ark să urce pe primul loc în topul celor mai jucate jocuri de pe Steam în decursul acelui weekend, întrecând cele 989 de mii ale lui Counter-Strike: Global Offensive.

În topul cel mare, jocul ocupă locul al doilea, întrecând în continuare CS:GO și Dota 2, însă fiind în spatele lui PUBG: Battlegrounds. Pentru context, haideți să vedem care sunt cele mai jucate titluri de pe Steam din ultimii ani:

  1. PUBG (3.2 milioane)
  2. Lost Ark (1.32 milioane)
  3. CS:GO (1.3 milioane)
  4. Dota 2 (1.29 milioane)
  5. New World (913,000)
  6. Cyberpunk 2077 (830,000)
  7. Valheim (498,000)
  8. Terraria (486,000)
  9. Capcom Arcade Stadium (481,000)
  10. Fallout 4 (471,000)

Avem de-a face cu o reușită impresionantă, în condițiile în care Lost Ark este departe de a fi perfect. Jocul a adunat un număr record de jucători, dar este bântuit de probleme de conexiune, iar cozile pentru a intra pe unul din serverele suprapopulate sunt imense. Totuși, este o temă de gândire care mi-ar stârni din nou curiozitatea. O parte din comunitate spune că Lost Ark se îndepărtează de elementele de duzină ale MMO-urilor plictisitoare și generice, păstrând în schimb rețeta Action RPG-urilor tradiționale. Hmm, sună a ceva ce mi-aș dori să aud mai des.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 11