Contrar numelui, Dead Island 2 nu este mort – Jocul se va lansa până în primăvara lui 2023

S-au scurs opt ani de la primul anunț privind sequel-ul acestui blockbuster horror de vară. Trailerul pentru Dead Island 2 a fost prezentat pe undeva în 2014, dar s-a ales praful de alte informații. Dezvoltarea jocului are în spate o istorie tumultoasă și frustrantă, care se reflectă și acum în posibila dată de lansare.

La început, Dead Island 2 ar fi trebuit să fie dezvoltat de Yager Development, dar anumite probleme i-au forțat pe Deep Silver (publisher-ul jocului) să mute producția în mâinile celor de la Sumo Digital. În 2019 Deep Silver s-a răzgândit și i-a uns pe dezvoltatorii de la Dambuster Studio în calitate de cavaleri responsabili cu lucrul la Dead Island 2.

Dead Island 2 n-a murit

De atunci nu s-a mai auzit nimic, dar perioada recentă a venit cu o surpriză interesantă. Mai multe leak-uri indicau faptul că jocul ar putea fi lansat în viitorul apropiat, mai exact spre sfârșitul acestui an. Aceste zvonuri coincid cu informațiile oferite de Embracer Group în cadrul unui Q&A cu investitorii. Embracer Group este compania-mamă a Deep Silver, iar CEO-ul acesteia a adus în discuție situația lui Dead Island 2.

Prin urmare, s-a confirmat că simulatorul de bătut zombie cu vâsle va fi lansat „în decursul următorului an fiscal”, ceea ce înseamnă că Dying Light 2 ar putea vedea lumina zilei oricând între aprilie 2022 și sfârșitul lui martie 2023. Ar mai lipsi un trailer sau vreo postare cu confetti și artificiii, dar hei, este un început. Poate că Techland a dat lovitura mai degrabă cu Dying Light decât cu primul joc Dead Island, dar nu strică să ai o continuare, chiar dacă a fost pasată către alte studiouri. Oricum ar fi, mă declar interesat de această lansare.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 14