Dying Light 2 cu prietenii este la fel de fain și pe GeForce NOW

După cum spuneam și în materialul despre Rainbow Six Extraction, să te joci pe GeForce NOW este o adevărată plăcere atunci când ești în deplasare, lucrezi la birou, stai pe tron și nu ai la îndemână sistemul tău high-end. Și cum Dying Light 2 este unul din jocurile pe care le așteptam cu foarte mare interes, era de la sine înțeles că trebuia să fac cumva să-l pot juca și în deplasare.

Ce-i drept, jocul este foarte fun și captivant, iar serviciul de cloud gaming al celor de la NVIDIA a evoluat foarte frumos. A evoluat într-atât încât cele mai noi lansări nu doar că sunt disponibile day-one pe GeForce NOW, dar te poți juca la calitate foarte bună fără să sesizezi vreo diferență prea mare între gameplay-ul cloud și cel local. Lista de jocuri disponibile continuă să crească în fiecare săptămână și am constatat cu satisfacție că GeForce NOW este din ce în ce mai bine optimizat pentru a-ți oferi o experiență în pas cu standardele actuale.

Da, am testat asta, și nu doar single-player, terminând Dying Light 2, ci și în co-op, alergând pe acoperișuri și făcând scandal prin cuiburile de nemorți alături de celălalt bărbos al redacției. Deci, cum e să joci Dying Light 2 co-op pe GeForce NOW? Cum se comportă serverele în raport cu această îndeletnicire de sfârșit de iarnă? Merită să petreci aproape la fel de mult timp cu gaming-ul în cloud ca pe sistemele tradiționale? Hai să aflăm!

Dying Light 2 GeForce NOW

Se ia un tovarăș apt de lucru și disponibil să se joace Dying Light 2 în co-op de pe propriul PC. Apoi se folosește un abonament GeForce NOW RTX 3080 de către celălalt jucător pentru a putea experimenta cu serverele de cloud gaming în timpul sesiunii de gaming. Astfel vom putea observa și analiza atât asemănările, cât și diferențele dintre performanța aceluiași joc pe platforme diferite.

Ce oferă un abonament GeForce NOW RTX 3080?

  • Gaming cloud printr-un sistem RTX 3080 | RTX On;
  • Acces exclusiv la serverele RTX 3080;
  • O sesiune de gaming poate dura până la opt ore;
  • Rezoluție de până la 1440p la 120FPS pe PC și Mac;
  • Compatibilitate 4K HDR SHIELD TV.

Pentru a ne putea forma o părere consistentă, trebuie să fim conștienți de faptul că performanța pe GeForce NOW depinde de anumiți parametri și de anumite setări. By default, platforma va rula pe opțiunea Balanced, deci combinația optimă dintre utilizarea lățimii de bandă și a calității imaginii pentru a oferi un gameplay stabil care să păstreze totuși și o bună parte din detaliile grafice.

Bineînțeles că m-am descotorosit din prima de recomandările din fabrică! Până la urmă, vreau să mimez aproape la perfecțiune detaliile grafice oferite de un sistem care poate oferi gameplay fluid cu ray tracing pornit. Asta înseamnă că am setat manual o serie de opțiuni și am activat și setările in-game, pentru a putea calibra nu doar calitatea streaming-ului, ci și opțiunile jocului însuși.

Dying Light 2 setari in-game-min

Setările și gameplay-ul s-au realizat de pe un laptop cu ecran FullHD la rezoluție 1920 x 1080, iar streaming-ul a fost setat pentru rezoluție 2K (2560 x 1440). Deblocând framerate-ul pentru a rula as advertised la 120 de cadre pe secundă și activând ca prioritate cea mai bună calitate a streaming-ului, am pornit să umblăm și sub capota lui Dying Light 2. Preset-ul High Quality Ray Tracing implică activarea celor mai mari și mai demanding setări grafice și odată turate motoarele, am zis să vedem și cum stă treaba. Iar rezultatele au fost… Wow!

GeForce NOW setări

În Dying Light 2, fiecare decizie contează

Componenta co-op este cel puțin la fel de satisfăcătoare ca cea cu care ne-am obișnuit în primul joc. Doar că aici este și un twist. Techland a decis să brodeze pe marginea ideii de branching storyline, astfel încât alegerile tale din anumite momente vor afecta cursul narativ.

Buun, și ce te faci când joci alături de unul sau mai mulți prieteni și ajugeți într-un impas? Ce te faci atunci când vrei să faci o anumită alegere, dar prietenii tăi vor altceva? Aici intervine un sistem de vot care adaugă un plus de intrigă în modul în care treci prin povestea lui Dying Light 2. Dacă pe tine, ca host, nu te deranjează democrația, poți oferi această opțiune de votare a alegerilor, iar tu vei lua decizia finală, fie că te supui majorității sau vrei ca progresul narativ să se desfășoare după cum plănuiești.

Dying Light 2

Techland a decis că, în afară de prolog, întreaga campanie din Dying Light 2 poate fi parcursă și în co-op. Asta include și finalul jocului, adică epilogul unde cea mai mare încărcătură narativă și emoțională se bazează pe acțiunile tale precedente. Și dacă nu ești prea grăbit să termini povestea, tu și prietenii tăi vă puteți plimba după bunul plac prin lumea jocului, văzându-vă de ale voastre. Gazda îi poate teleporta pe ceilalți participanți în zona cu pricina, iar progresul din sesiuna co-op se păstrează chiar și atunci când fiecare se întorace la scara sa și se aventurează în propria campanie solo.

Mai are rost să spun că a fost foarte fain să trec prin ziduri de nemorți alături de încă un supraviețuitor neînfricat? În calitate de fan înfocat al seriei, mă declar mulțumit. Totul, de la explorarea lumii la lupte și la progresul prin poveste, este captivant și suficient de intrigant cât să te țină bine în priză!

Dying Light 2 este o doză de adrenalină într-o lume cucerită de zombi (review)

Deci… Cum se descurcă GeForce NOW în situațiile de acest fel?

În mare, vorbim despre o performanță impresionantă. Aplicând setările menționate anterior și fiind conectat la o rețea care să-ți asigure viteza și stabilitatea necesare, Dying Light 2 în cloud este ceva ce merită încercat. Și pe tot parcursul sesiunii mele pe serverele producătorului, mi-am păstrat impresia că GeForce NOW a evoluat din bine înspre foarte bine. A fost înregistrată o medie de 120-121 FPS , deci NVIDIA se ține de cuvânt în 99% din timp. N-aș putea spune 100% pentru că există rare instanțe în care utilizatorii pot trece printr-un FPS drop subit, ajungând în situații de 103-104 FPS. Nu este nimic de speriat și se întâmplă foarte rar, fapt care nu știrbește din performanțele oferite de serverele companiei.

GeForce NOW

Experiența este foarte smooth și fidelă, astfel încât, cu mici și rare momente de stuttering, chiar ai sentimentul că te joci local, de pe un sistem tradițional. Constat cu plăcere că serviciul merge as advertised și că NVIDIA glumește atunci când se dedică lansării de drivere și optimizări de pe urma cărora să poată beneficia atât deținătorii plăcilor sale video, cât și serverele sale de cloud gaming.

Nici pe partea de latență nu stăm rău. De fapt, chiar și o medie a ping-ului de 30-40 se va asigura că packet loss-ul rămâne întotdeauna 0 barat. Conexiunea stabilă oferă o calitate a imagini foarte bună pe toată durata sesiunii, deci este important ca rețeaua de pe care te conectezi la GeForce NOW să fie una solidă.

Dying Light 2

Cum se compară experiența în cloud cu gameplay-ul local?

Pe o placă video NVIDIA GeForce RTX 3080, Dying Light 2 rulează la setări Ultra 1440p cu peste 90FPS  tot în 99% din timp. Dacă activăm și ray tracing și DLSS, media este de 105-115FPS. Iar asta în condițiile în care overall performanța fluctuează. Dar asta este parohia polonezilor de la Techland în ceea ce privește optimizarea în sine.

Deci diferența dintre gameplay-ul cloud și cel tradițional nu este exagerată, ba chiar prezintă similarități considerdabile, doar că imaginea estea mai curată atunci când Dying Light 2 este randat local. Pe GeForce NOW, jocul arată și se mișcă bine, dar exsită acel ceva, acel factor mărunt, dar insistent, care face ca gameplay-ul local să fie the real deal. Chiar și așa, asta nu este neapărat un factor decisiv care să te forțeze să apelezi la sistemele tradiționale ca să te poți bucura de jocurile preferate.

Dying Light 2

Câtă vreme dispuneți de o conexiune la Internet stabilă, recomandarea mea ar fi să calibrați manual calitatea streaming-ului direct din softul GeForce NOW și să activați și personalizarea setărilor in-game. Astfel, veți regla inclusiv calitatea jocului însuși pentru a se potrivi profilului preferat și necesității fiecărui utilizator. Nu mă înțelegeți greșit, nici opțiunea Balanced de pe GFN nu este rea. Aceasta oferă combinația optimă dintre uzul bandwidth-ului și calitatea video pentru un gameplay decent și lipsit de interferențe. Doar că iubitorii de detalii nu se vor mulțumi cu atât. Și asta este perfect în regulă, pentru că GeForce NOW poate duce lejer streaming mai bun și preset-uri in-game mai mari și mai pretențioase.

Concluzie

Mulți încep să fie de acord cu faptul că gaming-ul în cloud este viitorul și că este pe cale să înlocuiască gaming-ul tradițional. Personal, nu împărtășesc această opinie, iar schimbarea de paradigmă mai are destul până să se realizeze întru totul. Chiar și așa, nu pot decât să zic „jos pălăria” în fața rezultatului obținut de NVIDIA. GeForce NOW începe să ia amploare și dacă ai un abonament RTX 3080 te poți juca titlurile preferate de pe aproape orice dispozitiv, fie el laptop, PC, tabletă, Mac, Android sau iOS.

Fiecare săptămână vine cu noi jocuri pe serverele GFN, iar dacă ceea ce vrei să joci se află deja în librăria ta Steam, Epic Games Store sau Ubisoft Connect, să fii sigur că-l poți butona în cloud. Deși prefer să plonjez în lumi ca cea din Dying Light 2 prin propriul PC dedicat, GeForce NOW este alternativa cea mai bună dacă vrei să te joci departe de casă sau dacă n-ai un laptop de gaming sau pur și simplu dacă preferi să nu-ți bați capul cu vreun upgrade pentru calculator.

Dying Light 2 GeForce NOW

Este un serviciu bun, jocurile arată și se mișcă bine, framerate-ul și latența sunt aproape ireproșabile și îndrăznesc să spun că în această perioadă în care plăcile video sunt mai rare decât Pokemonii legendari, un abonament RTX 3080 poate fi considerat un best-buy. Eu încă sunt la birou și nu am racheta la îndemână. Deci o să vă rog să mă scuzați, căci am terminat de ceva vreme Dying Light 2 și vreau să mă reapuc de Path of Exile.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 29