Trust GXT 960 și GXT 765 GLIDE-FLEX RGB fac gaming-ul mai fluid și mai colorat (review)
Perifericele sunt o parte importantă din viața de gamer. Deci să nu te mire dacă nu poți atinge un nivel crescut de precizie în CS:GO sau în mai știu eu ce joc dacă încă stai pe un mouse cu bilă. La fel, n-ar trebui să cauți perifericele care vor să facă gaură în cer, pentru că nu totul se rezumă la preț. De aceea, astăzi voi vorbi despre o combinație simpatică și accesibilă, potrivită pentru cei care vor să aibă asupra lor un setup colorat și util. Este vorba despre mouse-ul Trust GXT 960 și mouse pad-ul cu RGB GXT 765 GLIDE-FLEX, un duo care chiar se completează reciproc.
Trust GXT 960 este fagurele strălucitor de pe birou
Să începem cu șoarecele. Trust GXT 960 adoptă modelul mouse-ului pe fir cu design honeycomb. Asta face două lucruri, anume să-i scadă din greutate, în acest caz ajungându-se la 74 de grame, și oferă și un efect interesant care scoate în evidență iluminarea RGB profund personalizabilă. Este un mouse drăguț și ușor, dar care mi-aș fi dorit să opereze în regim făr’ de fir sau măcar să facă uz de un fir mai moale, mai flexibil. Întregul maț este lung, dar destul de rigid și uneori poate deveni incomod, în special dacă nu ești maestru într-ale wire management-ului și dispui de un spațiu de lucru/joacă generos.
Other than that, are un design frumos și oferă un layout simplu, dar suficient, de butoane; clasicele două butoane pe latura stângă, un switch pe mijloc pentru setarea sensibilității (până la 10000 DPI) și o rotiță pentru scroll satisfăcător de rigidă și cu puncte în relief plăcute la atingere. Este într-adevăr ușor și suplu și deși există în categoria aceasta modele mult mai rapide și mai lightweight, Trust GXT 960 vine cu performanțe onorabile: îl folosești comod și fluid, percutează cu succes atât în titluri competitive, cât și casual, iar softul descărcabil te ajută să-l personalizezi pe îndelete.
Acolo, poți seta cu lux de amănunte sensibilitatea, poți programa butoanele disponibile, poți crea profiluri custom și, partea mea preferată, te poți distra cu acel curcubeu care țâșnește de sub fagurele carcasei. Totul se realizează printr-o interfață ușoară și simplă, deci n-o ai bătăi de cap când vine vorba de a-i oferi lui Trust GXT 960 look-ul pe care ți-l dorești.
Și că veni vorba de soft și RGB, iluminarea este minunată. Stridentă, bogată și vibrantă, îți garantez că o să fie foarte fun să te joci pe întuneric și să-ți faci o mică discotecă grație iluminării lui Trust GXT 960. Ai profiluri RGB prestabilite pe diverse moduri de iluminare, așa cum cere standardul în 2022, și poți seta și culori diferite pe post de indicatori atunci când apeși pe switch-ul pentru DPI. Trust GXT 960 nu reinventează roata, dar adoptă un model popular de mouse de gaming. Poate că se putea mai bine pe partea de construcție și fir, dar la un preț decent (90 de lei pe eMag la momentul redactării acestui material), acesta este un mouse ieftin și destul de bun. Se simte bine în mână, alunecă repede și este un model potrivit pentru cei care vânează periferice budget-friendly, dar care-și fac treaba.
Trust GXT 765 GLIDE-FLEX RGB este mileul cu lumini care dă foarte bine pe birou
Alături de un mouse RGB trebuie să existe și un mousepad cu RGB. Aici intră în scenă Trust GXT 765 GLIDE-FLEX, o prelată de dimensiuni medii (350 x 250) care completează discoteca adusă de iluminarea mouse-ului de mai sus. Aici nu ai soft dedicat care să te ajute să-ți personalizezi aura magnifică și nici n-aș zice că ai nevoie, pentru că ai la dispoziție doar un buton de activare/dezactivare a iluminării și de selectare a unei culori. De fapt, RGB-ul lui GXT 765 GLIDE-FLEX este o chestiune mult mai de moft decât ar fi pentru un mouse sau tastatură (bine, în ziua de azi totul este RGB, dar whatever), dar chestia pe care am apreciat-o cel mai mult la mileul cu pricina este hub-ul USB amplasat pe margine.
Well, da, un mousepad RGB nu te scapă de fire, căci trebuie și luminile alea să fie alimentate, dar cam ăsta e trade-off-ul pentru un hub extra cu patru porturi care îți este literalmente la îndemână. Eu îl folosesc pentru dongle-urile tastaturii și a căștilor wireless și, ocazional, ca să-mi încarc telefonul sau să-mi pun cărți pe Kindle prin via cablu de date.
În rest, GXT 765 GLIDE-FLEX este flexibil chiar și cu outline-ul RGB (te-ai aștepta să ai parte de ceva rigid) iar mouse-ul aluncă frumos și smooth pe suprafața sa. Are dimensiunile potrivite în cazul în care nu îți doreai nici mousepad pipernicit, nici mousemat pe care poți așeza Cina cea de Taină. Hub-ul USB este curat, îngrijit, neobtruziv și nu fură din suprafața pad-ului.
Prețul ar fi o temă de gândire. Ținând cont de faptul că vine cu niscaiva funcții extra și îți și încarcă factura la lumină, 95 de lei dați pe eMag nu sună prea rău, dar la o privire generală, putea fi și mai ieftin. Dar competiția este mare și pe segmentul perifericelor care în mod normal n-ar avea RGB, dar uite că… au RGB, așa că puțin spre 100 de lei este un lux pe care ți-l poți permite în cazul în care chiar nu te satisface un mousepad obișnuit.