Amenajari exterioare si inchideri terase: ce materiale alegi pentru inchiderea terasei?

inchideri terase

Cand vine vorba de gradina si spatiul de locuit în aer liber, exista multe lucruri de luat în considerare pentru o amenajare de exceptie cu un sistem de inchidere terase. Ce material vei alege pentru inchiderea terasei tale? Ce stil se va potrivi cel mai bine pentru casa ta? Va asigura tipul de inchidere a terasei o izolatie termica pentru casa ta?

Toate acestea sunt întrebari importante la care trebuie sa raspunzi înainte de a lua o decizie cu privire la un sistem de inchideri terase. Citeste în continuare acest articol si vei afla informatii despre diferitele materiale care pot fi folosite pentru sistemul de inchidere a terasei si despre cum poti sa faci alegerea potrivita pentru o priveliste spectaculoasa pe terasa casei tale.

Sistemul de închideri terase ofera un confort termic sporit

inchideri terase

Principala motivatie pentru inchiderea terasei o reprezinta confortul termic. Atunci cand optezi pentru un material izolator, asa cum este sticla glisanta sau cum sunt rulourile transparente, îti doresti, de fapt, o modalitate prin care sa te poti bucura de terasa casei tale pe parcursul tuturor celor patru anotimpuri.

Pentru un bun confort, poti lua în considerare folosirea geamurilor duble groase si etansate ermetic pentru ca temperatura interioara a terasei sa nu fie afectata de temperaturile scazute de afara. În acest fel, terasa, care nu era folosita prea mult în lunile reci, ar putea deveni principala zona de relaxare, de luat masa si întalnit cu prietenii.

Totusi, cu un potential la fel de mare raportat la protejarea încaperii sunt si rulourile din material, care pastreaza caldura în interior în sezonul rece si tine temperatura optima în sezonul cald. Alegerea sta, bineînteles, în mainile tale si trebuie luata în functie de ceea ce preferi si de modalitatea în care este facuta constructia: a casei, respectiv, a terasei.

Asadar, cand vine momentul sa alegi sistemul de inchideri terase, asigura-te ca vei lua în considerare forma si suprafata spatiului, precum si frecventa cu care va fi folosita terasa. Poti alege pentru inchiderea totala a teraselor sau pentru una în care anumite spatii raman deschise, pentru a facilita un acces mai usor.

Idei si solutii diferite de inchidere terasa

inchideri terase

Terasa este adesea spatiul exterior care este placut tocmai pentru ca nu are pereti care sa o separe de curte. Iar unor proprietari le surade întocmai aceasta varianta de inchidere terasa. Totusi, varietatea stilurilor ne demonstreaza si contrariul.

Faptul ca alti proprietari considera oportun sistemul complet de inchideri terase pentru a pastra si proteja mobilierul si obiectele din interior demonstreaza în mare masura ca versatilitatea sistemului de inchideri terase este binevenit într-o piata variata.

inchideri terase

Te invitam în continuare sa arunci o privire asupra celor mai populare modele de inchideri terase de pe piata si sa descoperi avantajele si beneficiile oferite de fiecare în parte. Doar în acest fel, vei putea lua o decizie în mod asumat si constient asupra tipului de constructie care se potriveste cel mai bine structurii tale.

Diferentele între cele doua tipuri de inchideri terase rezida nu doar în aspect, ci si în costurile de executie, sistemele de inchideri terase cu sticla glisanta reprezinta varianta premium, în timp ce inchiderea teraselor cu ajutorul rulourilor reprezinta alternativa mai putin costisitoare, însa la fel de eficienta pentru protejarea locuintei si a terasei tale.

Inchideri terase cu sticla glisanta

Structura cu geamuri glisante Tende.ro este o alegere excelenta pentru proprietarii de locuinte care doresc sa îsi protejeze terasele de intemperii în timpul lunilor reci sau al furtunilor. Acest tip de protectie nu era posibil cu pervazurile metalice traditionale, deoarece erau prea grele si înguste, ceea ce le facea predispuse la scurgeri de apa.

Cu toate acestea, solutiile inovatoare de design au rezolvat aceasta problema prin utilizarea unui montaj care lasa spatiul de locuit de afara sa arate la fel de bine ca înainte de a instala un sistem de inchideri terase.

Prin intermediul unor inchideri terase din sticla, îti vei extinde spatiul de locuit fara a ocupa mai mult din el. Structurile asigura utilitatea terasei atat vara, cat si în sezonul rece si îndeplinesc orice cerinta de protectie împotriva intemperiilor. Simultan, cu ferestrele din sticla securizata glisanta pentru terasa fara rame, vei obtine mai mult spatiu prin deschiderea lor în diferite moduri.

Inchideri terase cu rulouri transparente

inchideri terase

O alta tehnologie inteligenta de inchideri terase este sistemul de obloane fie din PVC, fie din material transparent ori textil. Acest mod de a închide spatiul îti ofera o vizibilitate si o flexibilitate sporite, asigurand în acelasi timp protectie împotriva razelor solare, care pot duce la decolorare sau la deteriorare în timp.

Cea mai populara alegere pentru utilizarea acestui material în acest moment sunt foliile din PVC, care ofera un nivel excelent de rezistenta la razele UV, astfel încat nu se topesc atunci cand sunt expuse la temperaturi prea ridicate în zilele însorite si sunt suficient de rezistente pentru sezonul rece.

În functie de materialul ales, ansamblul de inchideri terase are o transparenta ridicata, rezistenta la rupere, precum si rezistenta la scurgeri. De asemenea, designul unic face ca acest tip de structura sa se diferentieze de alte sisteme si din punct de vedere functional, întrucat poate fi adaptat pe orice tip de structura sau constructie.

Cel mai important motiv pentru care proprietarii aleg acest material în detrimentul altora îl reprezinta pretul. Spre deosebire de sistemul de inchideri terase cu sticla, obloanele sau copertinele din material PVC sau textil sunt mai putin costisitoare si asigura o protectie sporita.

Descopera idei si solutii de design pentru inchideri terase în oferta Tende.ro!

Cauti un ansamblu potrivit pentru o inchidere a terasei care sa fie atat eleganta, cat si functionala? Pentru mai multe informatii consulta oferta Tende.ro de tamplarie PVC! Sistemele de inchideri terase sunt realizate din materiale de înalta calitate si pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor tale.

În plus, echipa de experti va fi acolo la fiecare pas pentru a te ajuta sa îti transformi viziunea în realitate. Alege o constructie potrivita stilului arhitectural al locuintei tale cu inchideri terase cu sticla glisanta sau folie transparenta marca Tende.ro!

Recomanda   afisari

SURSĂ ARTICOL

Visits: 16