Valve a trimis un Steam Deck către dezvoltatorii lui Lutris

Linux este un tărâm prea puțin explorat, iar aventurierii care-și fac loc prin tunelurile întortocheate și întunecate ale sistemului de operare open-source au auzit fără doar și poate de Lutris. Acesta este un game manager care permite instalarea și rularea mult mai comodă a jocurilor pe Linux. Și înainte ca Valve să lanseze Proton, această aplicație era printre cele mai populare soluții pentru cei care voiau să-și folosească PC-ul cu Linux și pentru gaming.

Valve susține comunitatea de gaming pe Linux, iar cea mai nouă decizie luată de producătorul american a fost să trimită un Steam Deck către echipa de dezvoltare care se ocupă de Lutris. În acest fel, aplicația va putea fi optimizată și pentru consola portabilă și va deschide noi oportunități pentru cei care o cumpără.

Gaming pe Linux 2021

Lutris este un proiect important și îmi pare bine să văd că există interes din partea unor companii mari, mai ales că este de altfel și singura modalitate decentă prin intermediul căreia poți rula titluri de pe Humble Bundle, GOG, Epic Games, EA Origin și Ubisoft, pe Linux. Oferă o interfață ușor de înțeles care ușurează enorm procesul de instalare al jocurilor și are o librărie destul de mare care conține tot felul de script-uri și optimizări, menite să îmbunătățească experiența de instalare și rulare a titlurilor favorite.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 15