Apple lucrează la o modalitate de a face din iPhone un serviciu pe bază de abonament
Plătim abonamente pentru muzică, pentru filme, pentru internet mobil și în ultima vreme, chiar și pentru jocuri. Așa că Apple vrea să profite de comoditatea asta modernă și să găsească o soluție facilă prin care să facă din iPhone un serviciu pe bază de abonament, pe care să-l plătim lunar. Și știți ce? Nici măcar nu este o idee atât de rea într-o piață în care totul pare să se scumpească din ce în ce mai mult și prețurile pentru un device nou devin greu de digerat.
Însă pentru a avea succes, un astfel de abonament ar trebui să ofere ceva foarte atractiv. Nu este greu (deși este stupid) să-ți faci rate pentru un telefon nou, așa că un posibil abonament direct de la Apple ar trebui să ofere și o suită de beneficii care să motiveze publicul să își arunce banii în această direcție. Vestea bună este că producătorul american are destule servicii atractive pe care le poate integra într-un abonament complet, care să îți ofere acces la tot eco-sistemul companiei, nu doar la telefonul din buzunar.
Apple trebuie să protejeze succesul înregistrat de telefoanele sale
iPhone este cel mai de succes produs al companiei americane, la distanță mare de restul, ceea ce va asigura succesul unui abonament de acest tip. Însă această tactică poate fi extrem de periculoasă pentru producător; dacă nu este implementată bine, are potențial distructiv destul de mare, întrucât ar putea determina foarte mulți clienți să fugă de produsele Apple. Și pe bună dreptate, întrucât nici mie nu mi-ar plăcea să trăiesc într-o lume în care nu dețin lucrurile pe care le folosesc, ci plătesc doar o taxă de închiriere unui producător.
Cu toate astea, impactul telefoanelor în viața de zi cu zi a oamenilor continuă să crească pe zi ce trece. Atâta timp cât Apple nu abordează o tactică de prost gust și nu obligă utilizatorii să își facă un astfel de abonament, oferind în continuare și metodele clasice de a pune mâna pe un iPhone, nu văd de ce nu ar prinde, mai ales în țări precum SUA și UK, unde lista serviciilor oferite de producător este mult mai mare decât ce vedem în România, spre exemplu.