NVIDIA ar putea fura startul lansărilor de plăci video în 2022

Noua serie de plăci video de la NVIDIA, intitulată Lovelace, a fost zărită în HWiNFO, ceea ce ne sugerează că următoarea generație ar putea fi mai aproape decât credeam. Conform Tom’s Hardware, alături de Lovelace, cea mai nouă versiune de HWiNFO conține și mențiuni referitoare la GPU-urile Hopper (serie de plăci video profesionale). Cât despre RTX 4000, se pare că aplicația deja listează chip-urile grafice next-gen: AD102, AD103, AD104, AD106 și AD107.

Dacă este să ne luăm după istoricul celor de la NVIDIA, chip-ul AD102 ar fi cel mai puternic și-l vom regăsi în plăci precum RTX 4090, în timp ce AD106 și AD107 ar fi chip-urile accesibile de pe plăci din seriile xx60 si xx50. Prezența acestora în HWiNFO poate însemna fie că producătorul a început testele pe noile plăci, fie că se pregătesc pentru suport software încă de pe acum.

NVIDIA vrea să le ia fața celor de la AMD în 2022

Aceste informații vin la scurt timp după ce un video încărcat de Moore’s Law is Dead pe YouTube ne vorbește despre strategia de lansare a celor de la NVIDIA în 2022. S-ar părea că reprezentanții taberei verzi încearcă să întreacă AMD în cursa lansărilor și vor să își lanseze noile plăci înainte ca Radeon să facă vreo mișcare în piață.

Asta nu înseamnă că vom face cunoștință cu RTX 4000 mâine, ori într-o lună, dar este un semn care ne indică faptul că NVIDIA se ocupă chiar în acest moment de următoarea lansare, în timp ce informațiile de la AMD sunt inexistente. Până la o eventuală lansare, nu putem decât să ne hrănim curiozitatea cu bucăți de informații aruncate de unii și alții pe internet. Se pare că ambii producători vor aduce îmbunătățiri importante în departamentul de performanță, dar și-au îndreptat atenția și spre eficiență.

Știu că zvonurile referitoare la un consum de 800W+ nu prea se pupă cu termenul de eficiență, dar între timp situația s-a mai schimbat și valoarea asta a mai scăzut. Și chiar dacă unele plăci vor consuma în continuare cantități enorme de energie, dacă măcar jumătate dintre modelele următoarelor generații vor fi mai eficiente, este un început bun.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 18