Uleiuri esentiale care iti vor reduce oboseala, anxietatea,astm ul,dureri musculare,regleaza PH ul
Uleiul esențial de mentă
Dacă inhalezi acest ulei, va curăța sinusurile și va calma durerea din gât. Acest ulei esențial nu tratează doar alergiile, ci și astm-ul bronșic, tusea, sinuzita, răceala obișnuită și bronșita. Nu doar că ajută la diminuarea inflamațiilor, conform unor studii, uleiul esențial de mentă reduce oboseala și tratează anxietatea.
Uleiul esențial de busuioc
Acest ulei reduce inflamațiile și ajută glandele suprarenale, implicate în producerea a peste 50 de hormoni care influențează fiecare funcție a corpului. De asemenea, uleiul esențial de busuioc detoxifiază organismul, combate oboseala și durerea.
Uleiul esențial de tămâie
La fel ca uleiurile prezentate mai sus, reduce inflamația. Un studiu demonstrează că este extrem de eficient în cazul bronșitei, deoarece eliberează sinsusurile și reduce inflamația căilor respiratorii. Ajută și sistemul imunitar. De asemenea, poate ajuta și persoanele care suferă de astm.
Unii specialiști sugerează că se poate combina cu uleiul esențial de citrice pentru o explozie aromatică.
Uleiul esențial de eucalipt
Acesta decongestionează sinusurile și plămânii. De asemenea, îmbunătățește circulația și reduce simptomele alergiilor. Datorită senzației de răceală pe care o produce la nivelul nasului aerul poate pătrunde mai bine în plămâni.
Un studiu demarat cu scopul de a analiza efectul unui cocktail de uleiuri (eucalipt, mentă, oregano și rozmarin) a demonstrat că a reușit să trateze alergia sezonieră. Pacienții care au participat la studiu au confirmat că răgueșeala, tusea și durerile de la nivelul gâtului au dispărut.
Uleiul esențial de lămâie
Acest ulei esențial ajută la drenajul limfatic și duce la rezolvarea afecțiunilor respiratorii. Mai multe studii au confirmat că uleiul esențial de lămâie distruge bacteriile și alergenii. De asemenea, specialiștii recomandă pacienților să adauge o picătură – două în apă, în fiecare zi, cu scopul de a regla pH-ul.
Uleiul esențial de lavandă
Poate cel mai celebru ulei esențial, acesta conține linalool, calmând, astfel, natural inflamația. Uleiul esențial de lavandă este considerat un antihistaminic perfect pentru a fi folosit chiar în timpul unei reacții alergice. De asemenea, te scapă de anxietate, te ajută să ai un somn odihnitor și profund, e recomandată chiar și pentru alegiile cutanate, fiindcă mai multe cercetări confirmă faptul că accelerează vindecarea iritațiilor.
Uleiul esențial de mușețel
Acesta e eficient în tratarea unor afecțiuni ale pielii, în tratarea inflamațiilor nazale, a sinuzitei și a tractului respirator iritat. La fel ca uleiul de lavandă, se recomandă pentru tratarea iritațiilor de la nivelul pielii.
Uleiul esențial de cedru
Este cunoscut pentru proprietățile lui antialergice, antiinflamatore, revigorante, antipruritice, calmante și expectornate.
Uleiul esențial de chiparos
Are un conținut foarte mare de sesquiterpene. Ceea ce înseamnă că e antialergic, vasodilatator, antispasmodic, relaxant, decongestionant și antipruritic. Specialiștii recomandă ca uleiul să fie utilizat astfel pentru un efect puternic: pune câteva picături de ulei într-un inhalator cu abur, peste care toarnă apă fierbinte. Apleacă-te deasupra inhalatorului și acoperă-te cu un prosop. Inspiră și expiră regulat pentru câteva minute.
Uleiul esențial de ghimbir
La fel ca și celelalte, reduce inflamațiile și are efect anti-alergen.
Cum trebuie să folosești uleiurile?
Există mai multe feluri prin care poți folosi uleiurile esențiale. Dar, înainte de a alege varianta preferată, mergi la un medic alergolog pentru a face o analiză amănunțită și pentru a primi un tratament corespunzător. Spre exemplu, o alergie netratată poate duce la complicații precum astmul.
Inhalarea
După cum am menționat și mai sus, aceasta e o metodă eficientă de administrare a uleiurilor esențiale. Adăugă apă caldă într-un vas. Apoi niște sare și picături de uleiuri esențiale de eucalipt, mentă și mușețel. Poziționează-te deasupra vasului și acoperă-ți capul cu un prosop. Inspiră și expiră timp de câteva minute.
Baia cu aburi
Este considerată una dintre cele mai relaxante metode de aromaterapie. Amestecă 10 picături de ulei esențial de eucalipt și 5 picături de ulei esențial de mentă. Apoi sare de baie. Timp de 20 de minute inhalează aburul și relaxează-te complet.
Difuzarea
Un difuzor de uleiuri esențiale va arăta senzațional în dormitorul tău, dar, mai multe decât atât, poate trata rinita alergică și alte alergii de care suferi. Seara, înainte de culcare, aduagă picături de ulei de lămâie, busuioc, eucalipt, cedru și lavandă. Lasă aparatul să își facă treaba de la 30 de minute până la o oră. Cu siguranță te vei bucura de un somn odihnitor și profund.
Inhalarea directă
În cazul în care te trezețti cu nasul înfundat în toiul nopții, tot ce trebuie să faci este să picuri un strop de ulei esențial de eucalipt sau ulei esnțial de mentă în palmă și să inhalezi adânc. Efectul va fi imediat.
Masajul
Prepară un amestec de 15 ml de ulei de bază/purător și 9 picături de ulei esențial de mentă sau eucalipt, apoi masează-ți umerii, lateralul nasului, umerii, spatele, gâtul și/sau tălpile.Vei uita astfel de durerile de gât, de cele de cap, de anxietate, de durerile musculare și lista continuă.
Intern
Poți ameliora alergiile adăugând o picătură de ulei esențial de lămâie sau mentă în ceai sau în apă.
-
Ella