Digi | RCS-RDS face un anunț neașteptat pentru milioane de utilizatori. Ce se întâmplă cu minutele internaționale către anumite țări

Digi | RCS-RDS a venit cu o veste importantă pentru utilizatori. A decis eliminarea minutelor internaționale pentru mai multe țări.

Operatorul a transmis o informare către clienți prin care îi notifică de eliminarea minutelor internaționale către anumite țări, dar și scăderea tarifelor internaționale. În Uniunea Europeană, de exemplu, mai poți beneficia de minute gratuite doar în anumite țări pentru anumiți operatori.

De exemplu, în Germania ai doar pentru numere din rețeaua Vodafone, în Marea Britanie doar pentru EE, iar în Austria doar pentru T-Mobile. În cazul Spaniei, ei bine, ai minute gratuite pentru cei din rețeaua Digi Mobil, la fel și în Ungaria, unde Digi | RCS-RDS vrea să câștige și licitația pentru dezvoltarea rețelei 5G.

În Franța ai către SFR și Free Mobile, în timp ce în Belgia ai către Orange și Proximus. În Grecia, minutele gratuite sunt valabile pentru Vodafone și Wind. Mai merită menționat că pentru Italia Digi | RCS-RDS a eliminat toate minutele gratuite către alte rețele în afară de a sa, cum se întâmplă în Spania. Decizia a fost însă luată încă din decembrie 2018, după cum notează Media Max.

Digi | RCS-RDS reduce însă tarifele

Sunt și câteva modificări pozitive. Operatorul a anunțat și reducerea tarifului către principalele destinații mobile din Europa: de la 0,02 euro/minut la 0,012 euro/minut fără TVA. Practic, de la 1 mai, plătești per oră de conversație 0,72 euro (fără TVA) față de 1,2 euro ca până acum.

„Din 01.05.2020 tariful pentru apelurile către principalele destinații mobile din Europa scade de la 0.02 euro/min la 0.012 euro/min, fără TVA. Din 21.05.2020 minutele incluse pentru apelarea principalelor destinații mobile din Europa se modifică pentru o serie de țări și sunt disponibile pentru operatorii următori: Germania (Vodafone), Marea Britanie (EE), Austria (T-Mobile), Spania (Digi Spania), Franța (SFR, Free Mobile), Ungaria (Digi Ungaria), Belgia (Proximus,  Orange), Grecia (Vodafone, Wind). În cazul în care oferta noastră nu va satisface nevoia specifică de comunicare pentru rețelele mobile din Europa, aveți posibilitatea să renunțați la serviciul Digi Mobil în 30 de zile, fără despăgubiri.”
Echipa Digi (prin SMS)

Dacă vrei să renunți, trebuie să știi că dacă ai luat telefon în rate de la Digi | RCS-RDS, va trebui să plătești ratele în continuare.

Visits: 54