Zoom, explozie de utilizatori: în pofida vulnerabilităților, acțiunile sunt la preț record

În ultimele luni, s-au dezbătut intens probleme de securitate cu care vine la pachet o videoconferință pe Zoom. Cu toate acestea, valoarea acțiunilor a explodat, iar utilizatorii sunt din ce în ce mai mulți.

În ultimele trei săptămâni, numărul utilizatorilor de Zoom a crescut cu aproximativ 50%. Această val de interes pentru aplicația de videoconferință a venit după ce autoritățile americane au interzis utilizarea ei în școli și în orice comunicații guvernamentale. Trecând peste acest detaliu, la nivel global, vorbim deja de 300 de milioane de utilizatori.

În timp ce numărul guvernelor de pe mapamond care oferă avertismente legate de utilizarea Zoom pentru conversații private, acțiunile creatorilor aplicației au crescut de cinci ori, față de momentul în care compania a intrat pe bursa din New York. Zoom a avut IPO-ul (intrarea pe bursă) în luna martie 2019, iar joi puteai cumpăra o acțiune cu 168,24 dolari.

CEO-ul companiei, Eric Yuan a prezentat cifrele într-o întâlnire în care a arătat ultimele noutăți din planul de securizare de 90 de zile a platformei, anunțând lansarea unui update pentru aplicație care să includă mai multe opțiuni de criptare în cursul săptămânii viitoare.

În privința scandalurilor care ar fi trebuit să afecteze popularitatea Zoom și, implicit, valoarea acțiunilor, gigantul Daimler este cea mai nouă companie care a interzis angajaților să utilizeze acest program în conversații de business. Pe aceeași listă, se aflau deja Ericsson, SpaceX (deținută de Elon Musk) și guvernele din Germania, Taiwan și Singapore.

Ușurința de utilizare a Zoom, dar și a altor aplicații de videoconferință a dus la adopția în masă a acestor soluții în ultimele luni. Carantina impusă de numeroase țări la nivel mondial pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu COVID-19 a determinat o creștere uriașă a folosirii unor aplicații ca Zoom, Skype sau Microsoft Teams, pe măsură ce milioane de oameni din întreaga lume au rămas izolați în locuințe sau lucrează de acasă.

Visits: 82