Soluția perfectă prin care cumperi alimente fără să ai contact cu alți oameni

În România, suntem deja în a doua perioadă cu stare de urgență. Plățile cu cardul și livrările la domiciliu au crescut, dar cum ar fi dacă aceste livrări ar putea fi făcute mai bine. Vedem cum într-un oraș din Marea Britanie.

Un oraș din Marea Britanie profită la maximum acum de-o invenție salvatoare: roboții autonomi care livrează produsele acasă. Se întâmplă în orașul Milton Keynes. Pe fondul izolării sociale, roboții autonomi sunt folosiți pentru a furniza toate acele produse necesare, și nu numai, pentru clienți. Și, spre deosebire de-o livrare clasică, aceasta se face fără vreun contact cu un alt om.

Roboții sunt destul de simpli: șase roți, cam cât o ladă frigorifică și se conduc singuri către destinația lor. Ei nu sunt însă o noutate absolută pentru acest oraș. Sunt folosiți de circa doi ani pentru livrări la domiciliu. Doar ca acum își dovedesc cu adevărat utilitatea.

[embedded content]

„În prezent oferim livrări gratuite tuturor angajaţilor NHS din comunitatea noastră. Dorim să le facem viaţa mai uşoară acestor oameni în aceste timpuri foarte-foarte stresante. Mulţi dintre ei lucrează 80 de ore pe săptămână şi nu au timp să meargă la magazin, aşa că folosesc roboţii pentru cumpărături. Sunem onoraţi că putem fi parte a acestei soluţii.”
Henry Harris-Burland, vicepreședinte de marketing, Starship (compania care oferă acest serviciu)

În ultimele trei săptămâni, Starship şi-a dublat flota de roboţi pentru livrări din Milton Keynes la 70. Harris-Burland a precizat că roboţii au efectuat 100.000 de livrări autonome în oraş.

Google lucrează la robotul care poate urca și scări

Cea mai mare problemă cu care se confruntă roboții ține de abilitatea lor de deplasare autonomă. În mod tradițional, au nevoie de ajutor pentru a se ridica atunci când cad, iar un om trebuie să-i întoarcă dacă se blochează într-o zonă de teren accidentat.

Un nou proiect de la Google își propune să remedieze însă aceste handicapuri într-o manieră elaborată, printr-un algoritm bazat pe rețele neurale. La bază noului concept se află algoritmi existenți care au fost îmbunătățiți de Google Robotics.

După implementare, un robot cu patru picioare a învățat să meargă în față, în spate și să se întoarcă de unul singur în doar câteva ore. Poți afla mai multe de-aici.

Visits: 53